Poznatog kompozitora Marija Šerifović ODBILA VIŠE PUTA: “Ispoštovala me je više nego MNOGI“

Čuveni kompozitor Slavko Stefanović Slavkoni napravio je nebrojano mnogo hitova za naše najveće zvezde u svojoj višedecenijskoj karijeri.

306950269 10228919028066465 761143381546669847 n

Kao iskusan u svom poslu dotakao se sukoba Ane Nikolić i Milice Pavlović oko pesme “Provereno“ koja je prvobitno bila ponuđena Ani, ali ju je Milica platila i snimila, i prokomentarisao kako dođe do takvih situacija.

Ja na primer ne nudim pesme na više strana kada ih uradim, nego prvo ponudim samo jednoj osobi. E sad, desi se da neko ne javlja da li će uzeti pesmu dug vremenski period i onda ja naravno odustanem od njega i pesmu kupi neko drugi. Posle im bude krivo, ali prosto mi koji smo autori pesama moramo što pre da znamo da li će neko uzeti pesmu ili ne– rekao je Slavkoni.

2022 10 06 11 12 50 Window

I mada se u karijeri susretao sa mnogo neodgovornih i neozbiljnih pevača, bilo je i onih koji su ga maksimalno ispoštovali, a jedna od njih je i najveća pop zvezda na ovim prostorima, Marija Šerifović.

-Ja sam njoj ponudio pesmu više puta, i ona mi uvek u roku od par sati da povratnu informaciju i kaže: “Super je melodija, ali mi tekst nije dobar“ na primer, i to čovek može uvek da oseti da li je pesma za njega ili ne. A neki pevači dok puste pesmu kolegama, pa familiji pa prijateljima i onda naravno bude “sto babica kilava deca“– istakao je kompozitor.

d9c606b9027ba28d37fca4276a09ac023dbd5d01

Uprvo zbog manjka odgovornosti i ažurnosti, pevačima se dešavalo da propuste velike hitove koje je napisao Slavkoni a koji su kasnije završili u rukama drugih.

-‘‘Muštuluk“ je prvobitno bio ponuđen Šerifu Konjeviću koji se nešto mislio, ali je završio kod Harisa Džinovića, “Imati pa nemati“ je prvo slušao Nikola Rokvić bila je agresivnija pa sam je ja za Džeja posle preuredio da bude emotivnija, i recimo “Niko i neko“ sam prvo nudio Saši Matiću ali ju je snimio njegov brat Dejan- otkrio je Stefanović.

Foto: Z. K. Munja/ Printscreen/ Instagram,
Autor: T. Bogavac