Login/Registracija

Poznata glumica otkrila detalje snimanja filma o Džeju: „Bio mi je gušt da odigram ulogu u filmu o njemu“

Nela Mihailović u filmu „Nedelja“, o životu Džeja Ramadanovskog, pojaviće se kao – učiteljica pevača, Danica. Ona ne krije koliko joj je zadovoljstvo to pričinilo, a u razgovoru za medije ispričala i šta misli o muzici koja ga je vinula do zvezda, a onda i da li je bila u prilici folkera lično da upozna.

– Igram njegovu učiteljicu Danicu, o kojoj je Džej veoma lepo govorio. Znala sam to i pre filma, kao i činjenicu da su Marina Tucaković i Futa Radulović, kad god ne bi mogli da nađu Džeja uoči koncerta, zvali učiteljicu kao jedinu „adresu“ koja zna gde je pevač. Kažu da se samo njoj javljao kroz ceo život, pa i kasnije, kada je napravio karijeru – kazala je Nela za Kurir, pa dodala:

– I iz njegovih intervjua znam da joj je bio veoma zahvalan govoreći kako ga je učiteljica izvukla sa ulice i da je ona zaslužna za sve što je napravio u životu. Iako je reč o epizodnoj ulozi, bilo mi je veoma zanimljivo da igram njegovu učiteljicu jer je njeno ime značajno u Džejovom životu.

Glumica je otkrila da inače voili da sluša njegovu muziku, ali je ispričala i kako je izgledao jedan njihov susret.

– Inače Džeja volim, volim izuzetno njegovu muziku i bio mi je gušt da odigram ulogu u filmu o njemu. Bar u mom odrastanju učiteljica je bila veoma bitna figura. Svako dete je srećno koje ima pravu učiteljicu i koja ga polako uvodi u život van roditeljske oaze. Jedna od takvih je očigledno Danica, pa je bilo zadovoljstvo igrati je. Kroz tih nekoliko scena u kojima se sreće sa malim Džejom ona je divna, topla, a suštinski vrlo borbena, hrabra i pametna žena iznad svega – kazala je Nela i dodala:

– Nisam ga upoznala lično, ali sam imala privilegiju da ga slušam u jednoj kafani na Dorćolu. Slavila sam rođendan svoje drugarice kada je u neko doba, posle ponoći, ušao Džej. Svirao je jedan romski orkestar, koji ga je već s vrata pozdravio i počeli su da sviraju „Đelem, đelem“. Uživo sam čula Džeja kako peva i to je jedan od najdivnijih kafanskih trenutaka koje sam doživela, a kafanu mnogo volim.

(Kurir)

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković