POSLEDNJI POZDRAV KOLEGI: „Bio si najveseliji i najhumaniji među muzičarima“

U razgovoru za Grand.Online, pevač Dejan Ćirković Ćira oprostio se od kolege i prijatelja Džeja Ramadanosvkog i istakao da mu je žao što ne može da ga isprati na večni počinak, budući da je još uvek u Nemačkoj. 

f1d58681fab5a9a5faf7ebc827ba6ed16afda98b

– Želeo sam da dođem u Srbiju i da ga ispratim kako dolikuje jer bio je zaista veliki čovek i pevač. Nažalost, sprečen sam zbog situacije sa koronom u Nemačkoj koja je kao i u Srbiji, ne preporučuju se putovanja  – ističe Ćira koji će Džeja zauvek pamtiti kao najveću, najhumaniju i najveseliju muzičku legendu koja je pevala punim srcem. 

– Kakav je bio 1996. godine, kada sam ga prvi put upoznao, takav je ostao do kraja života. Mnogo toga smo prošli zajedno, radili turneje sa bendom „Ritam srca“ i uvek je bio predivan, nasmejan i pozitivan. U njegovom društvu smeha i emocija nikad nije manjkalo, i tako je ostalo do samog kraja – priseća se pevač i dodaje da ga mnogo zanimljivih anegdota veže za Džeja, ali jednu posebno izdvaja. 

– Voleo je decu, a i ona su volela njega. Svaki put kada smo nastupali zajedno, oko njega su bili klinci koji su skakali i pevali. Na jednom od nastupa dobio je ogroman bakšiš koji nije želeo da prihvati, ali je čovek bio toliko uporan da je morao da ga uzme. Međutim, umesto da ga uzme sebi, dao je detetu koje je igralo na bini pored njega. Eto, takav je on čovek bio, ljudina – ispričao je Ćira sa setom. 

Kakvu je atmosferu Džej pravio na nastupima sa Lepom Brenom i „Ritmom srca“ pogledajte OVDE, kao i u videu ispod.

……

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić