Poslednja pesma Zorana Kalezića koju je posvetio supruzi krije veliku tajnu: Njihova ljubavna priča KIDA srca (VIDEO)

kalezicc

Pevač Zoran Kalezić preminuo je danas u 73. godini nakon duge borbe sa opakom bolešću. Ova vest je potresla ceo region koji se dirljivim porukama oprašta od voljenog pevača.

Iako se Zoran dugo borio sa karcinomom pluća i išao na terapije, u tom periodu je uspeo da snimi još jedan album i da organizuje promociju na kojoj je okupio brojne kolege.

Tada je posebno isticao da je naviše ponosan na pesmu „Za Irenu“ koju je posvetio supruzi i njivovoj ljubavi.

– Ovo nije samo priča o mojoj Ireni koja mi sada daje najveću snagu. To je jedna poštena, iskrena, ljudska, opšta priča o suštini, a to je ljubav. Nije tu bilo ni trunke želje da se ona impresionira, niti bilo koji drugi čovek. Ispalo je, međutim, da je to jedna od najlepših interpretacija u mojoj karijeri. Ja to osećam duboko, nosim u sebi, to je deo mene. Naša ljubav koja je rasla i još uvek raste i u ovom iskušenju, naše priče pored kamina uz čašu vina, to je naše najveće bogatstvo. Deca su na drugim stranama sveta, svako dođe i ode… Šta bih ja sada radio da nemam nju, moju Irenu? – govorio je pokojni pevač.

ipiccy image 7 1

Zoran je sa puno ljubavi i nežnosti govorio o svojoj supruzi, a medijima je tada otkrio kako su se njih dvoje upoznali i zavoleli.

– Irena i ja smo dugo zajedno, posle bura u mom životu, naišao sam na toplu, skromnu i tihu ženu. Jedino je ona mogla da me shvati i prihvati ovakvog kakav sam, potrošenog od života. Nisam zahtevan čovek, u njoj sam prepoznao dobru osobu i video privrženost. To je bila kulminacija koja je dovela do venčanja. Žena je srećna kada postane supruga čoveka koga voli  pričao je tada Zoran.

Pokojni pevač je publici tada priznao i kako je ova ljubavna balada nastala, a ta priča je mnoge ganula u srca.

–Ideja da stvorim tu pesmu nije moja nego jedne dame, Natalije Preočanin Samardžić, koja je pisala moj evergrin „Šta će meni vino i pesma cigana“. Kad je čula da sam bolestan, zajedno s mojim kumom nabavila mi je neke stvari koje mi pomažu u ovoj borbi. Rekla mi je da sam je proslavio i da je pratila moju ljubav sa Irenom. Dodala je da piše pesmu o tome i pitala me za mišljenje. Pristao sam, ali da ja dodam nešto svoje. Ona je koristila metafore, a ja ispričao detalje kad sam sreo Irenu – ispričao je letos Kalezić.

BONUS VIDEO:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković/youtube