Login/Registracija

Posle mnogo godina OTKRIVENA ISTINA: Toma Zdravković nije voleo Silvanu, već u NJU

Legendarni Toma Zdravković preminuo je pre tri decenije, a nakon filma o njegovom životu, i dalje se otkrivaju novi detalji iz njegove biografije. 

Iako je u filmu „Toma“ prikazano da je na početku karijere bio zaljubljen u pevačicu Silvanu Armenulić, kao i da je njegova ljubav prema njoj bila jaka, istina je sasvim drugačija.

Priča čuvenog fotografa Zorana Kuzmanovića Munje, svedoka mnogih estradnih dešavanja koji je sa Tomom bio pre svega blizak prijatelj, pa tek onda saradnik, razlikuje se od filmske priče koja je prikazana, a za Grand Online otkrio je i neke malo poznate stvari o pokojnom pevaču.

– Danas čitam novine i vidim da se pojedinci hvale da ih je Toma zvao Dado, a prava istina je da je svakog ko mu je drag tako zvao, pa i mene. On je zapravo sve drugove i prijatelje zvao Dado – rekao je fotograf u kog je Zdravković imao mnogo poverenja i znao je da njegove privatne fotografije, pa čak i one nastale u opuštenom izdanju nikada neće ugledati svetlost dana.

– Imam određene fitografije u svojoj arhivi koje ne verujem da će ikada da izađu. Znate, on je imao poverenja i znao da je određene fotke nikada neće biti objavljene, a njega danas više nema...- izjavio je Munja sa setom i istakao da se rado seća svih trenutaka sa njim. Ali ono što ga kao njegovog dugogodišnjeg prijatelja boli jeste tvrdnja da je voleo Silvanu. 

On to oštro demantuje, tvrdeći da je prema legendarnoj pevačici osećao zahvalnost što mu je pomogla u svetu muzike, kao i da je bio zaljubljen u drugu devojku.

Njegova prava ljubav je bila Mirjana. On je voleo samo tu Mirjanu, njenu rođenu sestru koja je poginula sa njom u saobraćajnoj nesreći, a Silvanu je poštovao jer mu je ona otvorila vrata estrade. Voleo je on i Danku i druge žene, da ne govorim sva imena, ali ljubav sa Mirjanom stvarno je postojala i bila posebna – tvrdi Kuzmanović i kaže da se mnogo puta uverio koliko je bila jaka njihova ljubav.

– Tadašnja redakcija mi je bila preko puta njenog stana u Nušićevoj ulici, a u blizini je bila čuvena kafana u kojoj se estrada okupljala…Toma je bio mnogo zaljubljen, mnogo je voleo, ali je u međuvremenu uleteo jedan sportista, prvak u boksu koji je i dan danas živ i koji može da potvrdi ovu priču, baš kao i mi koji smo svedoci tog vremena – istakao je Munja. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić