Login/Registracija

Počinje drugo polufinale Evrovizije, evo koje zemlje ćemo večeras gledati i slušati

Večeras u 21 čas počinje drugo polufinalno veče Evrovizije gde će se 16 zemalja boriti za prolazak u finale, a samo 10 obezbediti mesto u velikoj završnici najprestižnijem muzičkog događaja.

Srpski predstavnik Luke Black sa pesmom „Samo mi se spava“ u prvom polufinalu plasirao se u veliko finale koje je zakazano za subotu, 13. maja, a večeras će za prolazak boriti novih 16 zemalja, a to su Danska, Jermenija, Rumunija, Estonija, Belgija, Kipar, Island, Grčka, Poljska, Slovenija, Gruzija, San Marino, Austrija, Albanija, Litvanija i Australija.

Prenos drugog polufinala biće na RTS 3.

Osim Srbije, u finale su se u utorak plasirale i sledeće zemlje: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Norveška, Izrael, Češka, Švedska, Finska i Portugal, a večeras dobijamo novih 10 finalista.  

Na sceni u Liverpulu večeras će se naći i Teodora Špirić pod umetničkim imenom Teya, koja u duetu sa Salenom ove godine predstavlja Austriju, a kladionice im predviđaju ubedljivo prvo mesto u večerašnjem polufinalu.

Teodora je inače rođena u Beču, a detinjstvo je provela u Kladovu, s obzirom da su joj roditelji iz Srbije.

Teya se pre tri godine takmičila i na festivalu Beovizija, ali nije uspela da predstavlja Srbiju na prestižnom muzičkom festivalu.

Naš predstavnik Luka Black nije skrio emocije prilikom saopštavanja odluke da je prošao dalje, a ime naše zemlje saopšteno je pretposlednje.

-Volim te Srbijo! – poručio je Luka Black na sceni nakon nastupa.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Printscreen,
Autor: I. A.