Login/Registracija

Počeo kao ROKER, a onda se desio HAOS zbog jedne pesme: “To je bila PREKRETNICA, više se nismo vratili“

Frontmen popularnog sastava “Ok bend“ Goran Gluhaković od malih nogu znao je da će jednog dana biti muzičar i ništa i niko nije moglo da stane na put njegovoj želji da postane novi Zdravko Čolić.

Od momenta kada je propevao i shvatio šta će biti njegov životni poziv sve je palo u drugi plan, a škola i fakultet ga nisu nimalo zanimali iako je završio Muzičku školu odsek za violinu.

Kao srednjoškolac po prvi put osnovao je bend, koji je prvobitno izvodi tvrdu rok muziku.


– To je prolazilo kad smo bili mladi, e a onda smo sazreli. Kada sam video kako može od rokera da se uđe u kafanu, da se napravi svoj pravac i da se živi od toga, to sam i uradio i nikada se nisam pokajao- kaže Goran koji tada nije ni sanjao koliku popularnost će postići.

I zaista, muzika koji neguju godinama i mnogobrojni hitovi koje su napravili obezbedili su im titulu najtraženijih, a momenat u kome je Gluhaković shvatio u kom smeru ide njihova priča, nikada neće zaboraviti.

– Prekretnica u karijeri nam je bila pesma “A u međuvremenu“. Kada smo napravili pesmu, pretpostavili smo da će biti hit i otišli smo sa njom na “Budvanski festival“ i više se nismo vratili kući- rekao je pevač i dodao:

– Onda smo počeli da sviramo na primorju, i to je bio haos. I od tad je krenulo, bukvalno smo uzleteli.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac