Login/Registracija

Pijanista velikog srca: Stefan Đoković pokazao humanost na delu

Sinoć se humanost još jednom pokazala na delu i to na krilima umetnosti. Humanitarni koncert pijaniste Stefana Đokovića, pod pokroviteljstvom Fondacije za obrazovanje NJ.K.V. prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i u organizaciji Rotari kluba Beograd Internacional, održao se u utorak, 21. marta 2023. godine, na Belom Dvoru.

Koncertni klavir Steinway iz 1875. godine, najstariji u Srbiji, zajedno sa pijanistom Srefanom Đokovićem uvodio nas je u magične svetove Lista, Vagnera, Šuberta, Verdija.

Njihova visočanstva, princeza Katarina i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević bili su domaćini koncerta i sa velikim uživanjem pratili su izvođenje našeg poznatog pijaniste zajedno sa osamdesetak odabranih zvanica iz poslovnog sveta Srbije.

Ovaj ’’intimni’’ koncert, imao je za cilj da prikupi novčana sredstava za potrebe Škole za muzičke talente u Ćupriji koja sledeće godine slavi 80 godina postojanja i ima status škole od posebnog nacionalnog značaja.

Rotari klub Beograd Internacional će sva novčana sredstva koja je prikupio 21. marta 2023. godine uplatiti školi.

Fondacija za obrazovanje i kulturu Nj.K.V. prestolonaslednika Aleksandra prepoznala je talenat ovih mladih ljudi i značaj „Škole“ uopšte te se nadam da ćemo ovu saradnju nastaviti i u budućnosti. Veoma mi je važno da napomenem da Rotari klub Beograd Internacional sarađuje i sa fondacijom NJ.KV. princeze Katarine i da nas očekuje veliki angažman u narednim mesecima u cilju prikupljanja sredstava za kupovinu mobilnog mamografa – rekla je aktuelna predsednica Rotari kluba Beograd Internacional, gospođa Lola Stanić i dodala:

Pored izuzetnog modnog umeća i talenta, ne smemo zaboraviti da je Stefan Đoković jedan veliki pijanista, a pre svega humanista. Hvala Stefanu, Rotari zajednici i Njihovim Kraljevskim Visočanstvima porodici Karađorđević što ne zaboravljaju da neguju prave vrednosti, pomažući da umetnici iz Srbije nađu svoje note, a svoj talenat podele sa svetom. 

Foto: Vladimir Miladinović,
Autor: I.G.