Login/Registracija

Pijanista Stefan Đoković oduševio Nišlije, a šlag na tortu bio je izlazak na scenu operske primadone Jadranke Jovanović

Sala Niškog simfonijskog orkestra sinoć je bila prestonica klasične muzike. Stefan Đoković nastupio je pred prepunom salom Niškog Simfonijskog Orkestra u okrviru humanitarnog muzičkog karavana „Sa Mozzartom na krilima muzike“, projekta čiji je celokupan prihod od prodatih ulaznica namenjen upravo salama ustanova i domova kulture u kojima Stefan Đoković nastupa. 

Našem renomiranom pijanisti na sceni se kao počasna gošća pridružila primadona Jadranka Jovanović, čime je na najlepši način podržala ovaj značajni projekat čiji je pokrovitelj prva dama Srbije Tamara Vučić. 

Nakon veoma posećenih koncerata u Beogradu i Loznici, Niš je sinoć bio mesto uživanja u kompozicijama Lista, Šuberta, Wagnera u izvođenju muzičkog virtuoza Stefana Đokovića, kao i najlepšim arijama i napolitanskim pesmama u izvođenju mecosoprana Jadranke Jovanović.

Brojnoj publici se obratila gradski sekretar za kulturu Adriana Anastasov, koja se zahvalila svima koji su uključeni u realizaciju projekta „Sa Mozzartom na krilima muzike“ što su ovaj humanitarni karavan doveli u Niš.

-Večerašnji koncert je bio treći koji je održan u sklopu našeg humanitarnog muzičkog karavana. Raduje me što vidim sjajan odziv i reakciju publike. Naša namera da popularizujemo klasičnu muziku u celoj Srbiji već daje vildljive rezultate– rekao je Stefan Đoković nakon koncerta.

Muzički let kroz Srbiju započeo je u Beogradu iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, a nakon Niša, Stefan Đoković će nastupiti u Valjevu 10. Aprila u sali Centra za kulturu Valjevu a potom i u Kragujevcu, Kraljevu, Zaječaru, Vrnjačkoj Banji, Subotici, Priboju, Čačku i Novom Sadu.

Foto: Marko Daniel,
Autor: Grand