Login/Registracija

Pevačicinu smrt Izvorinka Milošević nikad nije prebolela: Umrla je od najteže bolesti, bila je moj prijatelj do poslednjeg daha 

IMG 8556

Iskrena prijateljstva na estradi su zaista retka,ali pevačica Izvorinka Milošević tvrdi da je zahvaljujući sceni stekla prijatelja za ceo život. To je bila Usnija Redžepova, kraljica južnog melosa, čiju preranu smrt nikad nije prebolela.

O njihovom prijateljstvu svojevremeno je govorila sa knedlom u grlu.

395d83566fb0bc03fc81a9c39e6af6ed6cd2903a

Ona je istakla da je Usnija bila jedna od njenih najboljih prijateljica.

-Bila je deset godina starija od mene.  Bila je najlepša i najdivnija osoba koja se mogla zamisliti u to vreme. Prava predstavnica Makedonije, imala je smisao za igru, igrala je „Koštanu“ najduže u Narodnom pozorištu, prelepa meleskinja – mešavina Turkinje i Makedonke, ostala je, pored Goce, moj najbolji prijatelj do poslednjeg svog daha. Umrla je od najteže bolesti. Obeležila je moj život. Na koncertima je uvek pevala poslednja, jer posle nje niko nije mogao da peva, toliko ju je volela publika. Imala je fantastičan scenski nastup u tim njenim šalvarama, ja sam od nje učila i gledala kako to ona radi, bila mi je uzor. To su mi najlepša sećanja tokom cele karijere – ispričala je svojevremeno Izvorinka koju tokom cele karijere prati priča o vlaškoj magiji.

Pevačica je na tu temu nedavno govorila.

-Ljudi misle da je to neko čudo, pošto ne znaju o čemu se radi i zbog toga se plaše. U stvarnosti, moć vlaške magije ne postoji. Postoji verovanje, ali to je nešto drugo – to je običajni život Vlaha. U dugim zimskim noćima, u nekim selima u Homoljskim planinama, na Rtnju, šta bi drugo bake radile nego kuvale neke trave i pravile eliksire, pa se to onda pročulo da ima lekovitu moć i tako su se izmišljale razne priče na tu temu. To je, dakle, verovanje. Kolege na studijama me nikad nisu zadirkivale zbog mog porekla, ali sam imala problem druge vrste, kada se pročulo da sam Vlajna. Naime, oni su zazirali od mene i plašili su me se, a mnogi se plaše i danas. Neverovatno mi je da i danas, u 21. veku, ima mnogo mladog sveta koji veruje u neke magije, u nešto natprirodno i neopipljivo, u nešto što nije civilizacijska tekovina. Pričali su: „Pazite se Izvorinke Milošević, ona ima moć, možda može nešto loše da nam uradi!“ To je značilo da niko nije smeo da mi priđe, osim Miše Blama. On je bio jevrejskog porekla, jevrejski narod je pretrpeo golgotu kao niko na ovom svetu, on se smejao tim pričama o vlaškoj magiji – ispričala je Izvorinka.

BONUS VIDEO: Elektra Elite otvoreno o prostituciji na javnoj sceni

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić