Pevačica do skoro nije slavila Božić, razlog je pretužan: “Meni je to bilo otkrovenje” (VIDEO)

jasjna

Pripadnici pravoslavne veroispovesti danas proslavljaju Božić, ali dok većina slavi u toplini svog doma, okruženi najdražima, pevačica Jasna Kočijašević priznala je da do skoro nije praznovala i to samo iz jednog razloga.

Kako je rekla, nakon mnogo godina tek sad oseća magiju ovog pravoslavnog i velikog praznika.

-Sada je taj osećaj magije prisutan, ali nije bilo tako ceo život. U mojoj kući se nije slavio Božić, s obzirom na poreklo moje mame i profesiju mog tate koji je bio vojno lice, to je bilo nezamislivo– prisetila se svog detinjstva i nastavila:

-Prvi put Božić sam na pravi način doživela pre 7-8 godina. Nije bilo prilike, bilo je takvo vreme. U međuvremenu sam i krštena tako da sam sve počela da doživaljavam na pravi način. To Badnje veče u Novoj Pazovi, bilo je divno i posebno nešto što ću za ceo život da pamtim.

jasna kocijasevic

Pevačica je ispričala i kako je izgledalo njeno prvo Badnje veče kada se u njoj probudio neverovatan osećaj.

– Htela sam lično da se uverim u jednu priču za koju sam slušala da postoji u Pazovi. Za Badnje veče tamo je prava fešta. Mnogo kuća, kao mnogo punktova, iznes se sto, riba, hleb, rakija, služe se posnim stvarim,a peče se i prase. Gde god stanem moram da se prekstim da se poslužim i tako moj unuk i ja stigosmo do crkve. Otišli smo na službu, izneo se Badnjak, išlo se oko crkve meni je to bilo otkrovenje- ispričala je Jasna koja je nakon dvodecenijske diskografske pauze objavila novi album.

Prošle godine dobila je nagradu za životno delo i to za 53 godine karijere koju je gradila zajedno sa suprugom Dragoslavom Mihajlovićem Kanarincem.

jasna i dragoslav

Estradno – bračni par prošle godine proslavio je i zlatnu svadbu.

Meni je posebno zadovoljstvo što imamo zlatnu svadbu i 50 godina umetničkog rada i što nas je Savez umetnika Srbije lepo nagradio. Kad ponovo krene „Svadba, svadba“, onda ćemo da slavimo novih 50 godina- rekao je Dragoslav za Grand, a Jasna se s osmehom nadovezala:

-Kaže ‘Još 50 godina’, ne znam da li ću moći da ga pratim sve vreme. Mi proslavljamo svaki dan, kažemo ‘Hvala Bogu, još jedan dan, još jedno novo jutro’ .

Podsetimo, Jasna je napravila dugu diskografsku pauzu zbog porodice, a iz medija se potpuno povukla nakon iznenadne smrti mlađeg sina.

Njen stariji sin, pijanista Miloš Mihajlović nedavno je za Grand govorio o prerano preminulom bratu i danu kada je odlučio da nagovori majku da otpeva pesmu posvećenu njemu. Ceo razgovor sa Milošem pogledajte u videu.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić