Login/Registracija

Pevači OTKAZALI nastupe zbog TRAGEDIJE na Cetinju: „OVO JE PREKINULO SVAKI OSMEH“

Nakon masakra na Cetinju kakav region ne pamti, u kome je nastradalo jedanaest osoba u skladu sa odlukom Vlade proglašena je trodnevna žalost.

Veliki broj javnih ličnosti otkazao je nastupe iz solidarnosti sa žrtvama i porodicama nastradalih, a među njima su Saša Matić, Milica Pavlović, Ana Nikolić, Ok bend, Boban Rajović koji su se oglasili putem društvenih mreža.

-„Saučešće porodicama. Zbog dana žalosti i tragedije koja se desila na Cetinju koncert u Budvi je otkazan- stoji u objavi na Instagram profilu Ane Nikolić.

– 11 njih je ubijeno, 6 povređeno. Dvoje dece koja su tek otpočela živeti zauvek su zaspala. Na užasan način prekinuti su neki životi. Dragi moji ja večeras ne mogu da pevam. Ovo naprosto nije takav dan i iz poštovanja prema stradalim porodicama, zbog beskrajne tuge i neverice, ne mogu. Znam da razumete jer ovo što se desilo na Cetinju je prekinulo svaki osmeh danas zbog jednog „čoveka“. Tragedija. Svim srcem sam uz porodice. Mi se družimo u nekim lepšim danima što nam dolaze. Danas, nije takav dan- izjavio je Saša Matić vidno potrešen zbog čitave situacije.

– Danas se desila velika tragedija na Cetinju koja nije potresla samo Crnu Goru već ceo region i mene. Doneli smo odluku da ne održim večeras koncert, iako je prodato preko dve hilljad karata. O novom datumu ćemo vas obavestiti nakndadno. Sigurna sam da svi imate razumevanje. Saosećam se sa bolom, zaista se velika tragedija desila- oglasila se Milica Pavlović koja trenutnp boravi u Budvi.

……

– Dobri moji ljudi, ja ni srca, ni duše, ni obraza, a ni volje nemam večeras da pevam. Ne postoji iskreniji i direktniji način da vam to kažem od ovog. Duša me boli za ljudima, nesrećnim ljudima koji su danas stradali od ruke jednog čoveka na Cetinju. 11 nevinih je stradalo, ubijeno. Što se mene tiče, meni je tog trenutka počeo dan žalosti, ne onog kad ga zvanično proglase. Toliko datuma je bilo i ima do kraja letnje turneje, družićemo se i pevati, ali večeras ne. Moje srce i misli su uz porodice stradalih, čuvajte se dobri ljudi – napisao je Boban Rajović.

Nisu se oglasili samo pevači koji su imali zakazane nastupe na crnogorskom primorju, već i veliki broj njihovih kolega i javnih ličnosti koji su emotivnim rečima uputili podršku porodicama nastradalih.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: J. Jović