Login/Registracija

Pevač godinu dana živi u KOLIBI, završio u ZATVORU i zakukao „Nadam se da ću uskoro doći u Srbiju“

Dejan Ćirković, poznatiji kao fenomenalni Ćira, već 25 godina sa porodicom živi u Nemačkoj. Ali kako je korona zaustavila ceo svet i obustavila putovanja, pevač i dalje ne uspeva da se vrati u Srbiju, zbog čega iskreno pati jer svoje svoje roditelje i prijatelje nije video čak godinu dana.

Ipak, svoje skrovište pronašao je u vikendici iznad Štutgarta gde se posvetio poljoprivredi.


– Tu sam od marta prošle godine, sad će da bude tačno godinu dana kako sam u kolibi – kaže setno Ćira i objašnjava kakva je situacija u Nemačkoj.

– Od 2. novembra pa do danas je sve zatvoreno, samo rade prodavnice za hranu. Ni frizerski saloni, ni restorani, ni kafići ništa ne radi, u gradu nema žive duše. Imali smo i policijski čas, pa su ga ukinuli, al’ šta nam vredi kad nemamo gde da idemo?!

Tvrdi da je u kolibi pronašao svoj mir i da višak slobodnog vremena koristi kako bi sadio povrće za sopstvene potrebe. Za sad ima samo beli luk, a na proleće očekuje ga i drugo povrće. 

– Za svaki slučaj da se nađe, ali nemam mesta da snabdevam Nemačku belim lukom – našalio se i priznao da mu je teško što godinu dana nije video svoju porodicu u Srbiji. Kaže da se zbog toga oseća kao da je u zatvoru. U prilog tome govori i pesma koju je izveo u uključenju za gledaoce Grand televizije.


– U nemačkom zatvoru prolaze mi dani, skoro celu godinu nisam bio vani – zapevao je Ćira, poručio– Nadam se da ću polovinom marta uspeti da dođem u Srbiju.

Dok čeka da vidi svoje roditelje i prijatelje iz Aleksandrovca, uz rakijicu i roštiljanje uspeva da okupi drage prijatelje iz Štutgarta. 

– Ovde je zabranjeno okupljanje, ali mi nekad kršimo to pravilo, mada ne bude nas više od dvoje, troje. Skupimo se u kolibi kad je lepo vreme i malo roštiljamo uz rakiju – kaže pevač čije javljanje možete da vidite u nastavku teksta. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić