Login/Registracija

OVU TAJNU NIKO NIJE ZNAO Ceca Bojković otkrila detalj sa snimanja serije BOLJI ŽIVOT

Serija „Bolji život“ bila je veoma popularna i danas se smatra klasikom domaće kinematografije. Međutim, mnoge stvari sa snimanje gledaoci nisu znali, a sad je deo tajni sa seta otkrila glumica Svetlana Ceca Bojković

Ono što je malo ko znao jeste da je stan čuvene porodice Popadić zapravo napravljen u studiju i da je sve bilo prilagodljivo glumcima i ekipi na setu.

Danas se sve snima mnogo brže. Mi smo „Bolji život“ snimali jedno četiri i po godine, sa pauzama doduše. Ali to je bilo elegantno. Imali smo studio u kome je postavljen dekor stana familije Popadić. Mogućnost kadriranja je bila fantastična jer, ako ti nešto smeta ti možeš da pomeriš zid – rekla je Ceca Bojković i dodala da se danas retko snima u televizijskom studiju.

– Sada ideš po objektima. Obično se ide u realne objekte, realne stanove itd. i tu si ograničen prostorom. Retko kad se snima u studiju. Nama je na snimanju „Boljeg života“ bilo jako udobno. Imali i šminku i garderobu i kantinu, i radilo se recimo 6 sati dnevno. Taj dekor za stan Popadića, on je bio iznajmljen. Stajao je pet godina u tom studiju koji se danas više i ne upotrebljava – ispričala je glumica.

Ceca je rekla da je poznati televizijski reditelj Aleksandar Aca Đorđević prognozirao da će serija kao i glumci koji u njoj igraju, dobiti na popularnosti tek posle četvrte epozode, što se ispostavilo kao tačno.

– Aca Đorđević nam je rekao – Deco, nećete vi još biti prihvaćeni. Treba dve, tri, možda i četiri epizode da prođu i onda će serija dobiti na popularnosti. Tako je i bilo, mada glumci nisu u to vreme previše razmišljali o popularnosti. Bili smo vaspitani tako da nam bude važno da radimo kvalitetno. Danas glumci hoće da budu popularni, mada ne kažem da je tako kod svih – rekla je glumica za „Kurir“.

Foto: Printscreen,
Autor: I. A.