Login/Registracija

Ovu poznatu pesmu Barbike nikada nisu zapevale: „Sve ima svoju cenu“

MG 2451 1
Z. K. Munja

Mnogo je dobrih i talentovanih pevača na estradnoj sceni, ali nema mnogo onih za koje kažu da su kraljevi veselja i dobrog provoda, poput nekadašnjih učesnica „Zvezda Granda“, popularnih Barbika.

Gotovo da nema vrsta proslava na kojima nisu pevale te su sestre objasnile kako zaista izgledaju veselja iz njihovog ugla.

-Ima svega, na primer kada se peva kod Banaćana to kreće od osam ujutru verovali ili ne. Ide prvo vezivanja kumova, a tek se uveče ide u salu, mada sve zavisi. Neće svi pevači da idu od ujutru, ali sve se to plaća, sve ima svoju cenu- objasnile su pevačice.

BARBIKE GP SNIMANJE 14032023 FOTO MUNJA 44 768x512 1

Ono što je posebno iznenadilo je da pevačice često domaćini vode i u fensi restorane, iako one ne kriju da bi slobodno vreme nekada radije iskoristile za šoping ili odmor.

-To se ne odbija, moraš da ideš… I moraš da znaš sve običaje, ali i da se dobro raspitaš o svemu kada „pogađaš“ tezgu. Ali moram da kažem da najviše volimo da radimo u Beču jer se tu najmanje radi i najbolje plaća (smeh) Mislim ne ide se od ujutru- ispričale su Barbike za Grand.

182f367d5497f205d3ed7d6635571039d037a1a4

Iako mnogi misle da je pevačka profesija bajkovita, život na točkovima nije ni malo lak u šta se iz vikenda u vikend uveravaju Barbike koje gotovo da nemaju slobodnih dana od zakazanih tezgi.

Naporno je i to je najveći problem. Baš ništa nam nije teško osim putovanja i nespavanja, ne znam da li je gore ići avionom ili kolima. Tešimo sebe tako što kažemo „prolazi i ovaj dan“- kroz smeh su ispričale sestre.

BARBIKE

Iako je kroz njihov repertoar prošlo stotine pesama, jednu ipak nikada nisu zapevale.

-Pesmu „In corpore sano“ ili „Umetnica mora biti zdrava“ mnoge vaše kolege uvrstile su u svoj repertoar, da li ste i vi to učinile?- zanimalo je Žiku Krstića.

-Pa nismo (smeh) Iskreno još nam niko nije tražio tu pesmu, ali ako bude bilo potrebe mi ćemo je skinuti. Postoji internet, nađemo tekst i nema problema!- rekle su Barbike nedavno.

BONUS VIDEO

POGLEDAJTE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović