Login/Registracija

OVO JE SESTRIĆ TOŠETA PROESKOG: Mlad i talentovan, anđeoskog glasa, svi mu prognoziraju veliku karijeru

Toše Proeski tragično je izgubio život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj.

Vesti o njegovoj pogibiji potresle su ceo Balkan, a mnogi ni danas, 15 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom. Toše je iza sebe ostavio veliki broj hitova, ali i neutešnu porodicu.

tose proeski

O dubokom tragu koji je Toše Proeski ostavio na sceni svedoči i to što ni jedno muzičko takmičenje ne prođe bez hitova koje je snimio, a mnogi mladi pevači koji tek krče estradni put trude se da kopiraju njegov način pevanja.

Njegovim, muzičkim stopama krenuo je i sestrić Kristijan Ristevksi, koji danas ima 25 godina. Javnost je za Kristijana prvi put čula kada je, kao dečak, zajedno sa slavnim ujakom otpevao pesmu „My little one“, a spot koji je snimljen godinu dana posle Tošetove pogibije sačinjen je od fotografija iz porodičnog albuma. Danas bi pevač bio ponosan na njega, a naročito zato što je krenuo njegovim stopama.

Kristijan živi u Skoplju, a studirao je fakultet za audiovizuelne umetnosti. Pre nekoliko godine ukazala mu se prilika da sarađuje sa britanskim producentom i Tošetovim saradnikom Endijem Rajtom, zbog čega je neko vreme proveo u Londonu.

Na svojim profilima na društvenim mrežama Kristijan ima i nekoliko fotografija sa Tošetom, a svake godine na dan njegovog rođenja kao i na godišnjicu od smrti pevača on stavi neku njihovu zajedničku sliku.

Toše i Kristijan bili su mnogo vezani. On mu je usadio ljubav prema muzici, učio ga je da svira i peva. Ipak, nikada nije želeo da sestrića eksponira u javnosti. Sećam se kada je snimao spot za pesmu „Moj svet“, namenjenu „Unicefu“, u kome se pojavljuju mnoga deca- rekla je njegova majka, pitali smo je zašto ne pozove i Kristijana, a ona je odgovorila: 

-Kristijan je mnogo talentovan. Doći će vreme kad će se predstaviti javnosti. Za sada ga želim držati po strani, teško je biti deo estrade.“ Moji sinovi Kristijan i Nikola bili su u šoku kad je poginuo, nisu mogli da prihvate da ga više nema.

Foto: Instagram,
Autor: B.Stuparušić