Login/Registracija

Ovo je prvi srpski modni dizajner koji učestvuje na Nedelji mode u Dubaiju (FOTO)

Stefan Đoković, mladi umetnik svojim prvim modnim kolekcijama skrenuo je pažnju domaće javnosti na sebe, ali je zainteresovao i brojne međunarodne modne poslenike koji su prepoznali njegov talenat. Posebno intresantna jeste činjenica da će Stefan biti prvi dizajner sa naših prostora koji će nastupiti na Fashion Week-u u Dubaiju u periodu od 27-29. juna u Burj Khalifi, jednoj od najviših građevina na svetu.

……

I ne samo to, Stefan je nominovan u kategoriji New Design Award koja će biti dodeljena na završnoj ceremoniji ovog prestižnog događaja. U Dubaiju, Stefan će predstaviti Haute Couture kolekciju pod nazivom „Royals“ koja je inspirisana kulturom Istoka. U izradi komada među materijalima koji se koriste su najfinije svile, brokati, a rad odlikuje ručni vez sa hiljadama ručno ušivenih kristala, perli i bisera.

……

U kratkom vremenskom intervalu usledili su pozivi za učešće na Nedeljama mode u Londonu, Njujorku, Vankuveru, Šangaju, Kanu, a na temeljan pristup i posvećenost koju je sa operske scene preneo na modnu pistu pažnju je obratio i region. Naime, u Splitu je u okviru događaja My Global Fashion Awards, Stefan nominovan u kategoriji Upcoming star – nagradu za novo, kreativno ime na dizajnerskoj sceni, koje se ističe originalnim kreacijama i visokom produkcijom. U prethodnom periodu zapažen je i njegov rad na kostimografiji za predstavu „Kad je Niče plakao“ u režiji Gorana Jevtića, a izabran je i za oficijelnog dizajnera izbora Miss Serbia 2019. Svoj nastup u Dubaiju Stefan će zvanično najaviti 4. juna modnom revijom u Hotelu Moskva u Beogradu.

Autor: A.Bakić