Login/Registracija

Ove pesme su pravi hitovi, ali ih Lepa Brena više ne peva na koncertima (VIDEO)

FILP8072

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri Lepa Brena poseduje mnoštvo mega hitova, a budući da iza sebe čak 22 albuma, logično je da ne može baš sve da uvrsti u svoj repertoar i otpeva ih na koncertima. Zato smo mi za vas izdvojili nekoliko pesama koje su bile veliki hitovi, a koje sigurno niste čuli godinama. 

Među prvima je numera „Ljubi me, Omere“ koju je snimila davne 1982. godine. Specijalno za nju napisao je Milutin Popović Zahar, a interesantno je da u svojoj bogatoj diskografiji ima i pesmu sličnog naziva – „Ljubi me, Šabane“ koje su kandidati u „Zvezdama Granda“ i „Nikad nije kasno“ ponovo vratili u orbitu.

„Moj je Lola zvezda rokenrola, jadan misli da igra k’o Prisli“ glase stihovi vrcave pesme koja je bila hit sredinom osamdesetih, a koju Brena u poslednjih petnaest godina nije otpevala ni na jednom koncertu.

Screenshot 2023 10 01 131535

Rokenrol je bila tema i za duetsku pesmu Lepog Bore i Brene. I dan danas prepričavaju se stihovi pesme „Sviraj rokenrol“ koju je napisala Marina Tucaković i komentarišu scenski pokreti Saše Popovića.

Ipak, Brena ovu pesmu posle 1986. godine nije pevala, a kako zvuči podsetite se u videu ispod.

Numeru „Zbog tebe“ pevala je 1987. godine, a specijalno za nju napisao je Miroljub Aranđelović Kemiš, koji je uradio muziku i aranžman. Iako je pesma stara 36 godina,  mnogi se slažu da nema rok trajanja i da je i dan danas veliki hit.

Brenine „školske pesme“ bile su hit sredinom osamdesetih, a stihove „Dečko mi je školarac, pa mu šaljem džeparac“ pevala je cela Jugoslavija. 

Iz „školske“ edicije je i pesma „Učenici“ iz 1987. Ovaj hit je napisala Marina Tucaković, a Brena ga je pevala i u filmu „Hajde da se volimo“.

Kornelije Kovač potpisuje mnoge Brenine hitove, a jedan od njih je „Boc, boc“ koji je objavila ’84. godine. 

Mnogi njeni fanovi slažu se da je pesma „Vrati mi srce“ jedna od njenih najboljih i da bi trebalo da je uvrsti u svoj repertoar. Inače, snimljena je davne 1989. i sigurni smo da je u skorije vreme niste čuli.

Screenshot 2023 10 01 133632

Nema leka apoteka, nemaju ga ni kafane“ pevala je ’94. godine. Upravo ova numera našla se na albumu na kom su bile i pesme „Ja nemam drugi dom“ i “ I da odem iza leđa Bogu“. 

Pre dvadeset i devet godina snimila je numeru pod nazivom „Ti ne znaš“, a danas je na njenim koncertima sigurno nećete čuti. 

Screenshot 2023 10 01 133623

Jedan od njenih zaboravljenih hitova je i vracava pesma „Moj se dragi Englez pravi“ koje možete da se podsetite u videu ispod.

A koja pesma je vama najdraža, a Brena je nikad ne peva na koncertima? Odgovor nam pišite u komentarima ispod.

PROČITAJTE I:

Foto: F.Pavlović/Printscreen YT Lepa Brena,
Autor: I. Ankić