OVAKO POZNATI SLAVE BOŽIĆ: Neki praznik provode u krugu porodice, dok drugi rade (VIDEO)

Capture 5

Vernici pravoslavne veroispovesti danas slave Božić, najradosniji hrišćanski praznik. Ovaj dan je uvek rezervisan za porodična okupljanja, a mi smo istraživali kako pripadnici naše javne snece provode jedan od najlepših praznika.

Dok se neki trude da ovaj dan provedu kod kuće u krugu najviljenijih, ima i ovih pevača koji će i Božić provesti radno na nastupima širom sveta.

-Kada su u pitanju naši najveći praznici kao što su Božić i Uskrs, onda gledamo da budemo kod kuće u krugu porodice. Ako cele godine radimo i putujemo po svetu, gledamo da bar za takve dane budemo kod kuće i to prenosimo na našeg sina da i on jednog dana kad bude imao porodicu usvoji to pravilo – kaže pevač Aca Ilić.

Bilja i Aca provode praznik kod kuće, a njihova mlađa koleginica Aleksandra Tadić ipak radi i na ovaj dan, ali je uspela da spji lepo i korisno, pa će tokom dana uživati sa porodicom, a uveče će održati nastup u rodnom gradu.

Capture 5 1

-Mislim da ću raditi kod kuće u Šapcu. Biću tokom dana u kući sa porodicom, tako da sam uspela da spojim lepo i korisno – kaže mlada pevačica.

Za folk pevačicu Stanojku Mitrović Ćanu najveća radost je da ovaj praznik provede sa suprigom i sinom, ali i da ispoštuji sve običaje kako tradicija nalaže.

Capture 5 2

-To samo okupljanje i radost isčekivanja je nešto što je najlepše. Idemo uglavnom u crkvu gde se pali badnjak i kuva vino. Okupimo decu i delimo im bombone, tako da se lepo okupimo i družimo – kaže Ćana.

Kada je Božić u pitanju, volim uvek da napravim bogatu trpezu, ali tog dana imam toliko poziva da na kraju uvek slavimo sa prijateljima. Tada sve žene budu na okupu. Božić je kod nas praznik žena – ispričala nam je Maja Marijana.

U nastavku teksta pogledajte video i saznajte kako naše javne ličnosti provode Božić:

Foto: Filip Pavlović/youtube/grandonline,
Autor: A. Milinković