OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Beki Bekić priznao zbog čega je promenio ime

BEKI BEKIC PZD SNIMANJE 07112022 FOTO MUNJA 10

Pevač Beki Bekić već decenijama gradi muzičku karijeru, a njegov put je zasnovan samo na dobrim i kvalitetnim pesmama.

On poznat po svom osmehu, ali i po tome što je promenio ime na početku karijere, ali nikada nije skrivao poreklo i uvek je isticao da je ponosan na svoje korene.

Njegovo pravo ime je Behljulj Behljuji, a pevač je jednom prilikom priznao da to nije učinio kako bi sakrio poreklo i veroispovest, već zbog estradnog posla kojim se bavi.

-Dragan Aleksandrić i ja samo sedeli i pošto sam se ja sa singl pločom prvom pojavio sa mojim imenom Behljulj, tad sam ukapirao da ljudi ne mogu da izgovore moje ime, vrlo teško. Kod nas je interesantno ime, jer ljulj znači cvet, a beh znači behar. Od malena su me zvali Beki, mama i u školi su me zvali tako i Dragan je mislio da bude samo Beki, a ja sam hteo da dodamo i prezime, jer su se u to vreme pojavljivali samo nadimci – rekao je on i dodao:

Stalno sam dolazio kod njega kući, njegova žena Slavica me je obožavala i vraćala se sa pijace jedan dan i vidi mene i kaže: „Jao, moj Bekić stigao”, i ja pitam Dragana: „Je l’ si čuo šta je rekla”, kaže on: „Ne, ne, šta?” i ona je ponovila, i ja kažem: „Dragane, neka tako bude prezime.” To je bilo 1984, 1985. godine, stvarali smo firmu, nisam promenio identitet time što sam promenio ime, ostao sam isti, kao mnogi pevači koji su menjali imena. Beograd me je prihvatio dobro, muzika uvek pobeđuje – otkrio je Beki u jednoj emisiji.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković