Login/Registracija

Oglasio se Radiša Urošević povodom smrti fudbalera: „Veoma sam tužan, znam pozadinu“

Nakon što je javnost šokirala i rastužila vest da je u saobraćajnoj nesreći na putu Ruma-Jarak poginuo Miodrag Ješić, bivši fudbaler i trener FK Partizan, povodom tragične vesti oglasio se i pevač Radiša Urošević koji je bio veoma blizak sa nastradalim trenerom sa kojim ga je povezivala velika strast, fudbal.

Zaista me je ova vest zatekla onako. Veoma sam tužan. Poznavao sa ga kao fudbalera, druga i trenera. Imao sam tu čast da se držim sa njim i da izađemo zajedno nekoliko puta. Znam i pozadinu njegovog celog života, trenirao je nas pevače fudbal. Bio je jedinstven i sopecifičan čovek, teško mi je da bilo šta kažem. Neka mu je laka zemlja – rekao je pevač sa bolom u glasu i prisetio se zajedničkih trenutaka sa nastradalim trenerom.

Nije tražio ni jednu posebnu pesmu da mu pevam, ali mi smo se družili tako što smo mi pevači pevali, a on se radovao sa nama. Bio je umeren u svemu, neka viša sila i Božija volja je uticala na to da počnemo da se družimo. Jenostavno smo se našli, bili smo srodne duše. Ješa nam je uvek izlazio u susret. Kad god nam je to trebalo , dosta nam je pomogao s obzirom da smo mi bili amateri. Mnogo mi je žao – istakao je Radiša i otkrio nam koji su to pevači činili estradni fudbalski sasatav.

Taj naš estradni tim amatera je činio Šaban Šaulić, Miša Mijatović, Zoran Ivanović, Haris Džinović, Keba, Bora Čorba, Dr Iggi, čak je i Mile Kitić igrao sa nama, bilo nas je baš dosta a Ješić nas je trenirao i podržavao. Takođe tu je bio i Boško Đurovski sa nama, on je bio u Zvezdi, a Miodrag u Partizanu pa smo mi pokušavali malo da ih na neki način isprovociramo i zavadimo, međutim nismo uspeli u tome jer su oni bili jako dobri drugari, bez obzira što su voleli različite klubove – prisetio se pevač.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk