Login/Registracija

ODLAZAK GLUMAČKE LEGENDE Preminuo Ivan Bekjarev

Glumac Ivan Bekjarev preminuo je danas u Beogradu u 74. godini. 

Bekjarev je preminio od posledica korona virusa, a vest o njegovoj smrti objavio je glumac Saša Joksimović. 

– Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kada sam te upoznao, dragi profesore 1999. na Akademiji u 5tici…. Onaj vrisak ti se dopao, sećam se. Trebalo je da radimo sad i predstavu, trebalo je… Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve, profesore – stoji u Joksimovićevoj objavi.

Povodom Ivanove smrti oglasila se i njegova studentkinja, glumica Iva Štrljić. 

– Dragi moj profesore, hvala za sve. Zauvek će mi nedostajati naši razgovori, tvoja podrška, ključni savet u svakom teškom trenutku, to što si uvek umeo da budeš pre svega prijatelj i pre svega ČOVEK. Hvala što si verovao u svoju klasu, učio nas i bodrio. Ne postoji tako velika i snažna reč kojom mogu da opišem ovaj nedostatak. Zauvek tužna što više neću moći da popijem kafu sa tobom i zauvek srećna što si mi baš ti Beki, bio profesor i drug. Nisi nas napustio. Uvek ćeć biti tu – napisala je Iva.

Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. u Beogradu. Prvu ulogu na filmu „Bokseri ne idu u raj“ odigrao je 1967. godine, a slavu je stekao ulogom Vujkovića u TV seriji „Banjica“ (1984) i Stevice Kurčubića u TV seriji „Bolji život“ (1987, 1990).

Odigrao je više od 15 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom, gde je 33 godine bio član i prvak pozorišta. Snimio je preko 50 filmova, a oprobao se i kao radio i TV voditelj.Na RTB 202 godinama je bio autor i voditelj kultne emisije „Mislim na vas, mislite na mene“, a imao je i veći broj svojih šou programa na raznim televizijama. 

Bio je kandidat za narodnog poslanika na listi Pokreta snaga Srbije na izborima za Narodnu skupštinu Srbije 2007. Dugi niz godina Bekjarev se bavio pedagoškim radom, kao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti BK. Njegovi studenti bili su Saša Joksimović, Marijana Mićić, Milan Kalinić, Iva Štrljić, Aleksandra Balmazović, Danijel Nikolić i dr. 

Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić