Login/Registracija

Noć kada se rodila LJUBAV između Mrke i Ane bila je SUDBINSKA: Pogledajte ekskluzivne fotografije prvog susreta

Političar Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini nakon duge bolesti, a poslednju deceniju života proveo je sa pevačicom Anom Bekutom za koju je govorio da je njegova najveća ljubav. 


Njihova veza bila je bajkovita, a za prvi susret često je isticao da je bio sudbinski. Mada je za pevačicu znao iz medija, prvi susret dogodio se na koncertu Šabana Šaulilća i to 23. novembra 2012., a u emisiji „Iz profila“ detaljno je ispričao kako je izgledalo njihovo upoznavanje.

 – Znao sam za Anu, ali je nikad do tad nisam sreo sve do novembra, kada smo se sreli na koncertu Šabana Šaulića, tačnije na after partiju, gde je pevala.  Pitao sam Šabana za nju i on mi rekao da je to Ana Bekuta, mislim znao sam je, gledao sam je na televiziji, ali nisam znao kako uživo izgleda. Onda je ona došla i zapevala našem stolu, a ja joj lagano stavim ruku oko struka i naručim pesmu, a ona mi na to odgovori da može , samo da sklonim ruku jer sam oženjen čovek – ispričao je svojevremeno Mrka i dodao da su se kasnije zbližili na drugim gradskim događajima, dok su zvaničnu vezu potvrdili na Dan zaljubljenih i to na koncertu Vlade Georigieva.  

– Ozvaničenje veze dogodilo se na koncertu kod Vlade, inače našeg velikog prijatelja. Pozvao je Anu i mene kao goste i tad smo za medije potvrdili da smo zajedno i taj dan slavimo kao početak naše veze – rekao je. 


Samo veče pre koncerta, 13. februara ovaj ljubavni par prvi put se pojavio na proslavi rođendana Gordane Šaulić, supruge kralja narodne muzike. Tada je presrećno i ushićeno predstavio Anu kao svoju partnerku i našem fotografu Zoranu Kuzamanoviću Munji poručio da ovekoveči njihove srećne trenutke.

– Ovo je moja devojka. Munjo, slikaj me sa devojkom- rekao je tada Mrka, dok se Ana bunila, a on ushićeno dodao: – Ne brini se, Munja je moj prijatelj. Munjo, samo nas slikaj, celo veče nas samo slikaj!

Iako je njihova ljubav delovala idealno, zapravo na početku nije baš bilo tako. Njegov odnos sa zakonitom suprugom Dašom, zatim i sa Anom punio je novinske stupce, a tadašnji ministar za saobraćaj prvi put se susreo sa tabloidima i senzacionalističkim naslovima.

– Bilo je puno problema oko svega na početku i ljudi su oko toga pravili skandal. Ana je zaista sjajna žena, ali nisam očekivao da ćemo toliku pažnju medija da izazovemo. Razumem i medije i tabloide, ali mora negde da postoji granica, ne možemo da ulazimo u porodice, to mora da bude svetinja. Da budem iskren zbog toga sam kasnije i podneo ostavku. Radio sam posao koji volim, ali prvi put sam kao ministar dolazio na posao i razmišljao da li će estradni mediji da objave Anu, moju suprugu i mene. Smetalo mi je, ali me više ne interesuje – ispričao je Mrka. 

Iako nikad nije potpisao papire za razvod, sa zakonitom suprugom Dašom imao je odličan odnos i znali su da odu na ručak, što su mediji i dalje koristili da naprave senzacionalističku priču.

– Umesto da te pohvale što sediš i jedeš sa suprugom, oni izvalače drugačiji priču. Pa što bi čovek morao da se svađa i da se ubija?! –pitao se, ali je vremenom prelomio i odlučio da zbog toga napusti posao ministra. 


Ostavku je podneo u roku od 15 minuta i ni jednog trenutka se nije pokajao, iako je Ana za tu odluku saznala preko televizije (VIŠE O TOME OVDE).

– Već sam bio umoran, posao je bio završen, novca je bilo i ja više nisam bio potreban ministarstvu. Svaki dan u medijima sam gledao te estradne i skandalozne priče o mojoj porodici i bilo je dosta- govorio je i priznao da je njegova ostavka posebno obradovala Anu. 

– Istog dana su u tabloidima prestale priče o njoj i meni, a ostavku smo proslavili u kafani, uživali smo potpuno rasterećeno celu noć – istakao je Mrka. 


O zajedničkom životu sa pevačicom uvek je govorio sa puno ljubavi. 

– Ana je izvanredna domaćica i volim kako sprema punjene paprike sa mesom – šalio se Mrka i isticao da je uz nju naučio drugačije da živi. Boemski život oduvek je voleo, a uz Anu naučio je da se druži i sa estradnjacima. 

Prijatelje sa estrade okupljali su kod sebe kući, a najčešće su voleli da se druže sa Šabanom Šaulićem, Tozovcem, Zoricom Brunclik i Aleksandrom Sofronijevićem. Mrka se od Ane nije odvajao ni na sekund. Bio joj je i verna pratnja na njenim nastupima, zbog čega se svojevremeno pisalo da je preuzeo ulogu njenog menedžera.

– Nikad to nisam dozvolio, niti je ona htela da joj budem menadžer. Znate, svako mora da radi posao koji zna, a ja taj nisam znao niti želeo- tvrdio je Mrka.  


Komemoracija počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije Milutina Mrkonjića biće održana u svečanoj sali hola Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, Trg Nikole Pašića 13, u četvrtak 2.decembra 2021. godine u 11 časova (zatvorena za javnost). Milutin Mrkonjić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u četvrtak, 2. decembra 2021. godine sa početkom u 15 časova, primanje saučešća je od 13.30 časova, stoji u saopštenju Socijalističke partije Srbije.

Milutinovu životnu priču možete da pogledate u videu

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić