Login/Registracija

„Nisam bila njegov tip, a onda je ostavio devojku zbog mene“, Jana otkrila kako je počela ljubav sa Ivanom, jedna pevačica joj „zakuvala brak“

JANA I TANJA SAVIC 37 ok 1

Folk pevačica Jana Todorović, puni klubove i kafane u širom sveta i rado je viđen gost na mnogim svadbama i veseljima, međutim detalji iz njenog privatnog života, ali i muzički počeci nisu manje su poznati u javnosti.

Iako danas uživa u luksuznom životu i može se pohvaliti uspešnom karijerom koja je dovela u sam vrh estrade, put do toga nije bio jednostavan.

 Nije bilo ni malo lako. Kada sam otišla sa Kosova 1997. godine otišla sam u Minhen nisam znala da se vežem u avionu (smeh) to je bio moj prvi let u životu i od tada živim na relaciji Minhen- Beograd. Imam osećaj da se sve to desilo preko noći, upoznala sam svog supruga, počela da putujem, postala poznato ime- prisetila se Jana koja je zatim ispričala kako joj se život promenio preko noći.

JANA NNK SNIMANJE 21032023 FOTO MUNJA 53 ok

Završila sam školovanje, zaposlila sam se kao nastavnica muzičkog vaspitanja. Već sam bila ozbiljna devojka, deca su me obožavala u školi, bila sam miljenica u selu. Radila sam u tri škole, a paralelno sam nastupala sa najjačim bendom u to vreme. Po godinu i po dana smo imali unapred dogovorene nastupe, privatna veselja. Onda je došla Marina Živković u jednu prelepu baštu u Kosovskoj Mitrovici u domu JNA, ja sam tamo pevala, ona je kasnila, bašta je bila krcata. Tada sam skidala Snežanu original, pa Draganu, Cecu… I Marina uzima mikrofon: „Dragi Kosovci, vi ne znate kakvo blago imate, učinilo mi se da čujem Draganu i Cecu”. Pozvala me je da dođem za njen sto i rekla mi je: „Je l’ bi išla negde? Koja boranija sve snima i pesme i ploče, a ti sediš ovde na Kosovu” i ja rekoh: „Pa da, ali ja radim u školi, vezana sam za bend” i ona je rekla: „Ne, ja tebe šaljem za Nemačku” i ja rekoh: „Kakva Nemačka, neće me pustiti roditelji, nema šanse”. Ona je rekla: „Imam sina od dobrog prijatelja, on otvara restoran u Minhenu, dečko je tvoja generacija, situiran je, perspektivan, vredan– počinje priču pevačica koja tada nije mogla da nasluti da će upoznati čoveka svog života.

jana t 1

Čim sam ga videla. Ja sam te 1997. u aprilu kupila „opel vektru”, brat mi je doterao iz Švajcarske, ja ujutru pijem kafu i isteram auto iz garaže, da ga gledam dok pijem kafu. Radila sam sa bendom, a Ivan me je zvao jedno mesec dana. Marina je gostovala u junu i dok je Ivan došao do avgusta meseca, ja sam radila svaki dan, i on nije mogao da me dobije na telefon. Došao je sa devojkom iz Minhena i rekao je sebi: „Još jednom ću probati da je pozovem, ako se ne bude javila, nemam šta da tražim” i jednog dana kaže moja sestra: „Ja danas idem kući, ali molim te, zvaće neki Todorović, ja više ne znam šta da mu kažem”. A ja nemam pojma da je to preporuka od moje kume Marine i javim se, spremam se za sledeću tezgu i sećam se kao da je juče bilo, zove me i kaže: „Ćao, ja sam po preporuci Marijane Živković”, nije ni znao pravo ime, zbunio se i kaže: „Čuo sam sve najbolje o tebi, da lepo pevaš, otvaram lokal tu i tu, da li postoji šansa da dođeš bez benda, ja sam našao bend”, ja kažem: „Ili da dođemo svi ili ništa od tog posla”, onda je njemu nešto zaigralo i kaže: „Javiću se malo kasnije” i rekao je: „Čim neće bez benda, onda je devojka prava”. Pitao me je za snimak da čuje kako pevam, rekla sam mu da dođe u Leposavić, da radimo u jednoj prelepoj bašti, kaže: „Važi, doći ću”. Čekamo ga ja i moj tadašnji bivši momak, koji je bio sa mnom u bendu, i koleginica, a on je došao sam. Taj moj bivši se vozio sa Ivanom, a koleginica i ja u „vektri” 200 na sat. Moj bivši je tada rekao Ivanu u kolima: „Samo da znaš, ova crna u autu, to mi je ozbiljna duga veza” i Ivan kaže: „Okej”. Onda smo stigli u Leposavić, Ivan mi kaže: „Nisi mi se svidela kako si se obukla, nisi bila moj tip”, kada smo pričali posle toliko godina, ali kaže: „Kada si uzela da pevaš!”. Mi dogovaramo da ide ceo bend da svira kod njega, i za dva dana se desi ljubav. On ostavlja devojku, ja dečka…– ispričala je Jana.

BONUS VIDEO- Jana Todorović zapalila Primorje:

NE PROPUSTITE I :

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Č.