Patrijarh Porfirije odlikovao Nikolu Rokvića nakon hodočašća, pevač preplavljen emocijama (VIDEO)

Screenshot 20240529 133637 com.instagram.android edit 248484649339687

Nikola Rokvić je nakon hodočašća, gde je pešačio od Beograda do ostrva Egine i na tom putu sakupljao novac koji je poklonio u humanitarne svrhe, došao da uzme blagoslov od patrijarha Porfirija.
Naime, nakon mesec dana hodočašća, gde je pešačio od Beograda do ostrva Egine i na tom putu sakupljao novac koji je poklonio u humanitarne svrhe, Nikola Rokvić se vratio u Srbiju.

Screenshot 20240529 133642 com.instagram.android edit 248468784785002


Juče je, ovim povodom, patrijarh srpski Porfirije u zgradi Patrijaršije primio Nikolu i njegovu suprugu Bojanu, koji su došli da od prvojerarha SPC uzmu blagoslov i prenesu utiske sa hodočašća, a tada je i dobio poklon.


-Juče smo na poziv Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija proveli divno vreme u Patrijaršijskom dvoru! Zablagodarili smo Patrijarhu na duhovnoj i materijalnoj podršci upućenoj dečijoj radosti i našoj misiji. Patrijarhu Porfiriju sam simbolički poklonio štap koji mi je bio od pomoći tokom celog puta, kao i ikonu Svetog Nektarija! Zauzvrat od Njegove Svetosti moja porodica je dobila divnu ikonu Gospoda Isusa Hrista! Vaša Svetosti, hvala Vam na blagoslovima i toplim rečima ljubavi kao i očinskim savetima da sve što radimo, radimo Hrista radi i da sve zemaljsko vežemo za nebo! Radujmo se – napisao je Nikola na Instagramu uz video.


Nikola je o svom hodočašću redovno izveštavao javnost preko svog Instagram naloga, a suma koju je sakupio je neverovatna.


-Prikupljeno je 39.355.221 dinara – stajalo je u Rokvićevoj objavi koju je podelio na kraju puta.

Screenshot 20240529 133631 com
Instagram story nikolarokvic

Podsetimo, pevač je po povratku u Srbiju najavio da se njegov humanitarni put ovde ne završava.

-Ovo bih sigurno ponovio, ovo je tek početak, mislim da će biti još takvih akcija, to je jedna divna stvar, ovde celokupno biće učestvuje, a sve je obuhvaćeno humanim ciljem. Dosta mi ideja dolazi, verovatno će se javiti neka – rekao je Nikola, pa otkrio kako se osećao kada je stigao u Eginu i poklonio se Svetom Nektariju:

nikola rokvic h

-Pomešana su osećanja, velika ljubav, radost, ponosi i zahvalnost. Naboji svih tih pomešanih osećanja, najbolje se ispoljavaju kroz suze, verujem da leče dušu – rekao je pevač za Blic, pa se osvrnuo i na Novaka i Jelenu Đoković, koji su mu pružili veliku podršku:

-Oni su divna porodica i ljudi, koji poštuju prave vrednosti i velika mi je čast i zadovoljstvo što su podržali našu misiju – rekao je Nikola.

BONUS VIDEO: Nikola Rokvić o hodočašću i porodici:

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Instagram,
Autor: A.Dačić