„Bacali su pare na mene, zbunio sam se“, neverovatna priča o početku karijere Jovana Perišića, jedno slučajno pevanje mu promenilo sudbinu

78d348a8485ebef91807032352762ee9d7940dcb

Veliki hitovi i zagarntovan provod sinonim su za pevača Jovana Perišića, koji je jedan od najtraženijih pevača narodne muzike.

Za razliku od mnogih pevača koji su imali jasan cilj o željama za budućnost, Perišić je tokom odrastanja maštao o različitim poslovima, a iako je oduvek voleo muziku nije mogao ni da sanja da će danas biti velika zvezda.

– Kao i svaki mlad čovek sam maštao. Kao mali voleo sam fudbal pa sam mislio i da ću se time baviti, kasnije možda i pilot i sve se tih devedestih izdešavalo čudno. Sreća moja pojavio se mikrofon– rekao je Jovan.

Usled nemilih dešavanja u regionu, mladi pevač se iz rodnog Ribnika seli se za Beograd, a zatim u Novi Sad, a kada je posle nedelju dana poželeo se vrati u Bosnu zadesilo ga je neprijatno iznenađenje.

– Na stanici sam tražio kartu za Banja Luku i oni su mi rekli kako ta karta ne postoji. Gledam šta da radim i neka moja rodica koje je tu živela opsovala me onako ponaški gde ću i ostanem ja tu– započeo je priču Jovan.

a680fe6da7b72f6fd918f741d6aaa61266aae1a3

Svoj glas nije krio i često je umeo da zapeva uz radio u kolima, ali pohvalama rodbine nije pridavao veliki značaj smatrajući da svi iz njegovog kraja imaju dobar glas. Jednom prilikom obećao je sinu od rođake kod koje je živeo da će pevati na njegovoj svadbi.

db3cddc7c6521d990322d51bf1c1c613841c98b7

Prva pesma je bila od Halida Muslimovića „Znam za sve sam kriv“ i ta rodbina je krenula da baca pare na mene i ja sam se zbunio. Što sam znao pesama to sam otpevao, ostavio mikrofon i krenuo iz mase– prisetio se on, a kada je za njim krenula pevačica i oslovila ga sa kolega nije znao šta ga je snašlo.

–  Ja onako zbunjen, ne znam da se meni obraća i pita me gde pevam. Ja kažem kako ne pevam nigde, već da samo volim i sutra već se pročulo da ima neki mali, zvali me i tako je sve počelo– ispričao je Perišić svojevremeno za Grand.

BONUS VIDEO:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Čumić