Login/Registracija

NEOTKRIVENI DETALJI IZ ŽIVOTA ŠABANA ŠAULIĆA: „Pre nesreće je kupio harmoniku“ (VIDEO)

Šaban Šaulić nije bio samo muzička veličina! Svi koji su ga poznavali složni su u jednom- da se čovek poput njega samo jednom rađa.  Oni koji su imali čast da ga upoznaju, imaju samo reči hvale i mnoštvo najlepših uspomena na legendu narodne muzike, koju će večno pamtiti.

Da je skromnost vrlina velikih ljudi, upravo su posvedočili prijatelji i kolege krunisanog kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

– Šaban je nekoliko meseci pre nesreće kupio harmoniku od svog školskog druga iz vojske koji je u tom momentu ostao bez para. On je došao i ponudio mu harmoniku, Šaban je izvadio oko tri ili četiri hiljade evra i platio mu harmoniku. Hteo je svom drugu i prijatelju iz vojske da pomogne- ispričao je Grandov najpoznatiji fotograf Zoran Kuzmanović Munja, koji je bio Šabanov dugogodišnji prijatelj i saradnik.

Munjinoj priči pridružio se i voditelj Zoran Pejić Peja u emisiji „Pesmom za dušu“ koja je bila posvećena oživljavanju uspomena na najveću legendu estradne scene.

– Pomagao je svima, bio je dasa stvarno. Izuzetno pažljiv čovek je bio. Sećam se kada sam smo pecali, ja sam imao neki čamčić koji je bio sumnjiv, a Šaban je imao bolji od mene. Krenuo je sa svojim čamcem, a video je da ja nikako da krenem i na pola Dunava je okrenuo svoj gliser i vratio se po mene. Rekao mi je tada „Nije mi siguran taj tvoj čamac, bolje da budem blizu tebe. Zaista postoji mnogo dogodovština sa njima i neispričanih priča- prisetio se Peja.

Podsetimo, pre tačno tri godine, kralj narodne muzike Šaban Šaulić, izbgubio je život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, a bol za preminulim pevačem i dalje ne jenjava.

POGLEDAJTE I

Pomen Šabanu Šauliću: JAUCI SESTRE ODZVANJALI GROBLJEM (FOTO)

DA LI JE PRAVDA ZADOVOLJENA? Evo na koliko godina je osuđen Šabanov ubica

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović