Nemanja Nikolić otkrio šta stalno radi, a uopšte ne voli: „Narodu je preko glave patnje i plakanja“

cda119060bdc54ce5ee4d2d9ef979523e33ababb

Pevač iz prve postave „Zvezda Granda“ Nemanja Nikolić posle gotovo 20 godina na sceni šokirao je rekavši da uglavnom uživo na tezgama peva pesme koje ne voli. Pevač je u razgovoru za Grand otvorio dušu i priznao kakve pesme inače voli da peva i sluša, ali i konstatovao da publika danas u većini slučajeva ima drugačiji ukus.

-U devedeset posto slučajeva mi pevamo ono što ne volimo – iznenadio je Nemanja svojom tvrdnjom, a onda otkrio svoje muzičke afinitete.

-Volim tužne pesme da pevam, ali to ne pravi posao. Zna se kada idu te pesme. Na kraju, kada gosti pitaju da li možemo da sednemo malo. „Možemo, naravno“. Inače na nastupu pevam ono što se traži, samo da bude što brže i veselije – rekao je Nemanja.

cb96b51934e9af2fb1c14c264d33529f1a102dd0

Pevač je potom pojasnio i zbog čega je to prema njegovom mišljenju tako.

-Mi pevači volimo te neke pesme da pevamo, a narodu je preko glave i patnje i plakanja i svega. Oni žele da se izvesele taj dan, i to je to. Ali na sreću, na kraju ima i takvog bloka – dodao je Nemanja, koji se veseli uz tužne pesme:

-Kad bih se ja pitao, i kada bih pevao samo ono što ja volim to bi bio pakosno.

6896d03ba962b6bd99cd1377f8f0c417ce344082

Kao neko ko je decenijam ana sceni Nemanja je otkrio i da je takozvano skraćivanje pesama vrlo dobra stvar. Na direktno pitanje da li mu smeta skrnavljenje pesama Nemanja kaže:

-Kraćenje pesama je ekonomično. Postoji osoba koja plati pesmu i hoće sve 3 ili 4 strofe da mu otpevaš, a postoje i one osobe druge koje plate pesmu i hoće da mu ubrzaš kako bi već otpevao drugu pesmu, njemu ili sledećem gost, jer ne može sve da se stigne. Ljudi traže da sve ide brzo – pojasnio je Nemanja koji se slaže da je danas u modi takozvano „pumpanje“ iliti „drajfovanje“.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić