NEKO KAFIĆ, NEKO IGRAONICU, A NEKO HOTEL: Pogledajte ko su najuspešniji ugostitelji među estradnjacima (VIDEO)

Domaća estrada često zarađeni novac od nastupa koristi za pokretanje privatnih biznisa koji im donosi dodatne prihode. 

Pored, logično, muzičkih studija pojedini pevači oprobali su se i ugostiteljstvu. Do duše, neki uspešno rade decenijama unazad, a neki su za kratko vreme propali. Upravo o tome govori ovonedeljni „Grand news“ koji je sastavio listu najuspešnijih estradnjaka u ugostiteljstvu. 

31acbce27d828e338cf5417bf64e7824ae058a9a

Ugostiteljstvo je drugo zanimanje pevačice Zorice Marković koja je otvorila i zatvorila mnogo kafana. Takođe, pop pevačica Neda Ukraden bila je vlasnica kafića i restorana u Srajevu, a kasnije je isti posao razvila i u Beogradu.

Od kada je postala baka ona svaki trenutak koristi za druženje sa unucima. U skladu sa tim rešila je da otvori igraonicu na Banovom brdu. Pevačica je mislila i na dame, za koje je otvorila centar za ulepšavanje u sklopu igraonice.

4c162ef3887b21960ffcab1558ef63759829f1c6

Lepa Brena jedna je od najvećih domaćih zvezda, ali i uspešna žena kada je biznis u pitanju.

Doskorašnja vlasnica gigantske muzičke produkcije, davne 1993. otvorila je mali kiosk brze hrane u Novom Sadu, u kojem se mahom prodaju pljeskavice. Pored toga, ona zajedno sa suprugom Bobom Živojinovićem poseduje i laundž bar (kafić i restoran) na Zlatiboru.

Haris Džinović je nekoliko godina bio vlasnik kafane u Parizu. Prijatelj i on otvorili su restoran, jer im se smučilo da ih izbacuju posle fajronta. Zaključili su da nema boljeg rešenja od otvaranja sopstvene kafane u kojoj nema fajronta! Ali, kafana Harisa Džinovića, u kojoj je pevač sa prijateljima lumpovao do zore, nije dugo opstala.

Verica Šerifović je godinama sa suprugom, muzičarem Rajkom Šerifovićem, držala kafanu u Kragujevcu. Njihov restoran je bio poznat kao mesto gde se odlično jede i sluša dobra muzika. Nakon razvoda Marija i Verica su se preselile u Beograd.

f625b410e7377b3446882543bc4bdd8c3e9ad9af

Marija Šerifović važi za jednu od najboljih pevačica u regionu, ali pokazala se kao loš biznismen. Ona je prvo uložila novac u kafić nedaleko od Beogradske arene u naselju gde inače živi, pokušala je i sa diskotekom u Beču, ali su se njeni poslovi neslavno završili. A, onda je pronašala čarobnu formulu – biznis je prepustila majci Verici kojoj je otvorila poslastičarnicu. Marija se drži mikrofona i radi ono što najbolje ume – peva.

Branka Sovrlić i njen suprug Sadik Pašić Paja vlasnici su nekoliko ugostiteljskih objekata u Sarajevu, a najpoznatiji je svakako „Bosanska kuća“. 

U vreme najveće popularnosti, voditelj Zoran Pejić Peja i njegova tadašnja supruga, pevačica Zlata Petrović, otvorili su kiosk brze hrane u Beogradu, Ova mini kafana dobila je ime po Pejinoj emisiji „A što ne bi moglo“. Lepo je radio godinu-dve, ali kako se brak voditelja i pevačice ljuljao, tako je i posao u lokalu slabio. Posle razvoda, lokal je pripao Peji.

Pevačica Marina Tadić nakon rođenja ćerke Vere se u potpunosti povukla iz javnog posla, finansije je usmerila ka novom biznisu i u potpunosti se posveti porodici. Ona je prošle godine otvorila prostor za veselja i često izdaje svoj dom nadomak Beograda.

9f9912ff7657191223d0496cbf0c493917dab70e

Na isti način svoj budžet dopunjuje i Nataša Beklavalac koja rentira imanje u Čeneju za organizaciju i veselja.

Najpoznatiji ugostitelj na estradi Andrija – Era Ojdanić je nedavno proširio posao. Nekoliko kilometara od svog motela, pevač je otvorio i kafanu, koju on naziva rabadžijskom, jer je na Ibarskoj magistrali. Kao iskusnom vuku sa nepogrešivim osećajem za dobar posao, ugostiteljski biznis mu cveta. Njegova kafana je neprekidno puna. 

79128a1de65913ff9faff8f42c7c684c57c8f3c0

Pevač Šaban Šaulić je otvorio kafić sa svojom suprugom,a njegova cerka Ilda Šaulic natavila je da vodi lokal pod imenom „Kralj“, u sećanje na tragično nastradalog pevača.

Gordana Stojićević godinama sa suprugom uspešno vodi restoran LM. Korist je višestruka – ne mora da kuva u svom domu, lepo zarađuje, a ima gde i da peva, na čemu joj zavide mnoge koleginice. I Saša Kovačević pre tri godine otvorio je svoj restoran pod nazivom “Rutual” u jednom elitnom novobeogradskom naselju. 

8d501def1fbc696415750dc2b80611970df28e4c

Lepa Lukić je kafanu „Od izvora dva putića“ otvorila pre mnogo godina. Pošto su njen bratanac i njegova žena ostali bez posla, htela je da im pomogne i obezbedi im posao.

Plavi čuperak, kako zovu Halida Muslimovića, u svom rodnom gradu poseduje hotel koji uspešno radi već decenijama. U u svom vlasništvu ima i restoran gde često nastupa.

I Halid Bešlić vlasnik je motela, kao i pumpe koju je nedavno izdao. Bešlić priznaje da je puno bolji pevač nego ugostitelj, ali da i dalje drži motel, jer uvek može smestiti brojne prijatelje i rodbinu kada mu dolaze u Sarajevo.

4c21636089c121cb6ae9b9b0ee62f0ef58b3b73e

Zvezda Granda Milan Dinčić Dinča držao je restoran brze hrane. Poznat je kao dobar zabavljač, hteo je i da se oproba u ulozi roštiljdžije, što mu je jedno vreme i polazilo za rukom. Dok se njegov kolega Nenad Jovanović oprobao u otvaranju poslastičarnice „Slatka karmen“ koja već nekoliko godina za redom uspešno radi. 

Pored njih, u ugostiteljske vode uplovile su i pevačica Jana Todorović, zatim Aleksandra Prijović i njen suprug Filip Žovojinović, ali i mnogi drugi. Listu uspešnih i manje uspešnih ugostitelja među estradnjacima pogledajte u videu. 

Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić/G.News