Login/Registracija

Nedelja mode u Novom Sadu: Kako da kupujete pametno po receptu Kristine Bekvalac (FOTO)

Nevidljivi neprijatelj, kako često nazivaju koronavirus, uspelo je da poljulja ceo svet, samim tim i moćne modne imperije i brendove na čijem podizanju je godinama radilo na hiljade ljudi. Kako je svet mode odreagovao na pandemiju, kako će moda izgledati posle covida-19, koliko su se izmenile navike potrošača i kako će u budućnosti izgledati šoping, pitanja su na koja su odgovore pokušali da pronađu modni stručnjaci na panel diskusiji koja je bila na program treće večeri vanrednog izdanja, 14. po redu “Serbia Fashion Weeka”.

Poštujući sve propisane mere prevencije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, na terasi najvećeg šoping centra u region, novosadskoj “Promenadi” okupili su se brojni šopingholičari, svi oni koji uživaju u čarima kupovine, kao i poštovaoci mode uopšte, da bi prisustvovali panelu simboličnog naziva “Pogled u budućnost”. Terasa ŠC „Promenada”, koja pruža mogućnost za fantastičan pogled na Novi Sad kao na dlanu, bila je idealna lokacija za ove “male razgovore o budućnosti mode i šopinga”. Panelom je moderirala voditeljka RTV Vojvodine Mara Skendžić Reljić, a među govornicima su bili kreatorka i glavna urednica magazina “Bazar” Suzana Perić, njen mlađi kolega, dizajner Nemanja Pantelić, stilistkinja Kristina Bekvalac i stilista i televizijski reporter Filip Maksimović. Diskutujući o budućnosti mode i šopinga, oni su se složili u oceni da kreativnost nikada neće biti ugrožena, kao ni šoping koji će u budućnosti možda biti malo više orjentisan ka “online” kupovini, posebno kada je reč o “basic” odevnim komadima. Kada je reč o garderobi za posebne prilike, kao i dizajnerskim kreacijama, tradicionalni način kupovine i dalje će biti nezamenjiv.

Pored toga, prisutni su mogli da čuju i korisne savete kada je reč o “pametnoj kupovini” i trendovima za narednu sezonu, o kojima je posebno govorila stilistkinja Kristina Bekvalac. Posle ove panel diskusije, učesnici zajedno sa publikom u kojoj je bio i državni sekretar u Ministarstvu kulture Aleksandar Gajović uživali su na prigodnom koktelu.

Foto: S. Aleksić/ N. Karlić ,
Autor: A. B.