Login/Registracija

Neda Nikolić “ Čisto i srpsko je ono što narod voli“

Frulu je počela da svira još kao devojčica, a danas se može pohvaliti koncertima koje drži u celom svetu.

Neda Nikolić svojim talentom za muziku nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a za Grand. Online pričala je o svojim planovima za budućnost.

Prošle nedelje je objavila „Kumovo kolo“ u saradnji sa Aleksandrom Soforonijevićem, a sudeći po komentarima publike taj zvuk je probudio nostalgiju za nekim prošlim vremenima. Inače, autor kola je Branimir Đokić i kolo je emitovano u seriji „Ljubav na seoski način“ što je poslužilo kao glavni motiv u spotu.

Naša želja je bila da prezentujemo nešto što je čisto, srpsko, nešto što narod voli i što voli publika koja prati naš rad. Mi smo odlučili da spot za kolo bude nešto što ljude asocira na kolo- seoska idila. Ljudi su prezadovoljni i mislim da smo napravili jedan dobar korak– objasnila je mlada frulašica.

Kaže da ima podršku prijatelja za bavljenje muzikom i da iako je narodna muzika njena osnova nekad im zasvira i nešto što  je poznato mladima.

Pored podrške porodice i prijatelja, priznaje da je zadovoljna reakcijama publike i da pozitivni komentari ne prestaju da pristižu.

-Planiram da uskoro počnem organizaciju jednog koncerta u Beogradu, uz saradnju sa Aleksandrom Sofronijevićem i još nekoliko kolega i mislim da će to biti jedan lep korak ka sledećem projektu u vidu albuma. Imam dosta ideja, ali vidćemo kakva će biti situacija posle Nove godine-rekla je Neda za Grand online.

Ceo intervju pogledajte u videu.

……

PROČITAJTE I

OVO SMO ČEKALI Stiže spoj tradicije i modernog, a donose ga dva virtuoza

Foto: Instagram,
Autor: S. Čumić