Login/Registracija

NAVIJAČI U SUZAMA: Federer napušta tenis, oglasio se Novak Đoković i pokazao kakva je LJUDINA

Jedan od najvećih tenisera svih vremena, Rodžer Federer, odlučio je da se penzioniše u svojoj 42. godini života.

Ova vest potresla je javnost, ali i njegove kolege iz belog sporta koji su se oglasili na svojim profilima na društvenim mrežama i uputili snažnu poruku popularnom teniseru.

Inače, Federer je nakon nekoliko operacija od kojih nije uspeo da se oporavi, odlučio da završi karijeru, a svoj oproštaj od belog sporta imaće na Lever kupu, u Londonu od 23. do 25. septembra, kada će uz njega u timu igrati i Novak Đoković i Rafael Nadal.

Veliki broj tenisera oprostio se od Švajcarca, a mi smo čekali da vidimo kako će se naš Novak Đoković oprostiti od najvećeg rivala, što je sad i učinio na svom Instagram profilu.

– Rodžeru, teško je pretočiti u reči sve momente koje smo zajedno delili u ovom sportu. Više od decenije neverovatnih trenutaka i bitaka. Tvoja karijera je pokazala šta znači postići izvrsnost i voditi sa integritetom i ravnotežom. Čast je poznavati te na terenu i van njega, a dolazi nam još mnogo godina. Znam da će ovo novo poglavlje sadržati neverovatne stvari za tebe, Mirku, decu, sve tvoje voljene, a Rodžerovi fanovi još uvek imaju mnogo čemu da se raduju. Moja porodica i ja želimo tvojoj puno radosti, zdravlja i blagostanja u budućnosti. Radujemo se što ćemo proslaviti sva tvoja dostiguća i videti te u Londonu – napisao je Đoković na svom Instagramu.

……

Federer se zahvalio svojim roditeljima, ternerima koji su ga trenirali tokom karijere, sponzorima koji su ga podržavali, rodnom gradu Bazelu i Švajcarskoj, ali je odao priznanje i svojim najvećim rivalima, a jasno je da je mislio na Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

– Takođe bih hteo da zahvalim mojim rivalima na terenu. Bio sam srećan da mogu da igram mnoge epske mečeve koje nikada neću zaboraviti. Pošteno smo se borili, strastveno i inteznzivno, uvek sam pokušavao da dam najviše od sebe i da poštujem istoriju igre. Osećam se ekstremno zahvalan. Gurali smo jedni druge i zajedno smo odveli tenis na novi nivo – poručio je legendarni teniser u svojoj emotivnoj objavi.

Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić