Login/Registracija

Nastavlja se saga oko koncerta Željka Samardžića u Splitu: Vlast tvrdi da su krivi organizatori

Nakon skandalozne vesti da je Željku Samardžićsamovoljnom odlukom direktora Park-šume Marka Pejnovića zabranjen koncert u Splitu, a da su zatim gradske vlasti poništile ovu odluku zbog pobune građana koji su želeli da se taj koncert održi, bura povodom ovog događaja u Hrvatskoj se ne stišava.

Kako prenose hrvatski mediji, gradske vlasti peru ruke od direktorove odluke. Oni su istakli da je problem u proceduri i da je to bio propust organizatora koncerta, te da će sve rešiti i da će se koncert, koji je planiran za 19. avgust na Sustipanu, i održati.

– Nova odluka o komunalnom redu nalaže da organizatori koncerata prvo moraju zatražiti od Grada Splita zaključak kojim se događaj proglašava manifestacijom, a ako je reč o koncertu, i zaključak o dopuštenom prekoračenju buke. U ovom slučaju organizator se nije obratio Gradu Splitu, pa mu Javna ustanova Park-šuma Marjan nije ni mogla izdati koncesijsko odobrenje. Zabrana direktora zato je logična – kaže Bojan Ivošević, zamenik gradonačelnika Splita, i dodaje:

– Za lokalitete poput Peristila, koji je spomenik nulte kategorije, Sustipana, Meštrovićevih Crikvenica ili Meštrovićeve galerije u zaštićenom području prirode vrede stroža pravila, na takvim lokacijama ne mogu se održavati nikakvi „žešći“ sadržaji. Kad se organizator obrati Gradu, dobiće potrebne dozvole, jer se ovaj konkretni izvođač može uklopiti u navedeni ambijent – istakao je u izjavi za hrvatski portal 24 sata zamenik splitskog gradonačelnika.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.M/Kurir