Login/Registracija

Nagrađeni najbolji učesnici beogradske „Nedelje mode“ (FOTO)

Dodelom nagrada najboljim učesnicima „Perwoll Fashion Week-a“ završena je 45. po redu Nedelja mode u Beogradu. U sofisticiranom prostoru „BFW Choice“ na mestu na kojem je najavljena i faktički započeta ova prolećna manifestacija, Modni studio Click je zahvaljujući brojnim medijskim partnerima i njihovim stručnim žirijima imao priliku da dodeli prestižne nagrade u 11 kategorija. Pored brojnih saradnika, manekena, dizajnera, stilista dodeli nagrada su prisustvovale i mnoge ličnosti iz javnog života.

Posebnu nagradu Beogradske nedelje mode dobile su dizajnerke iz Belgrade Design District-a koje su svojim revijama doprinele visokom kvalitetu ove prolećne manifestacije: Aleksandra Lalić, Milena Radović, Dejana Momčilović, GetUp Jasmina Vujović, SestreS, Budislava Keković i Vesna Kracanović. Nagrada „Dragana Ćosić“ je ustanovljena sa željom da ne zaboravimo doprinos domaćoj modi naše drage novinarke Studija B koja je bila velika podrška našim modnim kreatorima ali i oličenje stila, kako kroz prikaz mode u svojim emisijama tako i svojom ličnom svakodnevnom estetikom.  Ovogodišnji laureat je Jelena Gajšek, koja već godinama kroz svoju emisiju „Stil“ prati modna dešavanja i promoviše domaće autore. Nagradu Textil Designer Award, koju dodeljuje kompanija Textil za najboljeg kreatora dobila je Vesna Kracanović za predstavljenu kolekciju “Sorbet”. Modni magazin sa najdužom tradicijom na ovim prostorima Bazar dodelio je nagradu Bazart za najbolju komercijalnu kolekciju „Bonatti“. Najbolji manekeni su Milica Lešić i Dušan Petrov.

Magazin Lepota i zdravlje tradicionalno dodeljuju nagrade za najbolju šminku, koju je ovoga puta dobio DNA tim za reviju Viktorije Džimrevske, dok je za najbolju frizuru nagradu ponela Dušica Dramićanin za reviju Bulka. Portal WannabeMagazine dodelio je nagradu za najbolju digitalnu prezentaciju dizajnerki Gali Borović, za razigranu, kreativnu, originalnu i jako smelu prezentaciju na društvenim mrežama. Nedeljnik Gloria je Gloria Glam nagradu dodelio glumici Aleksandri Janković, za najbolje stilizovanu javnu ličnost ove Beogradske nedelje mode. Pobednik konkursa za mlade fotografe BFW Instashot je Andrej Mihajlović, koji kao nagradu dobija samostalnu izložbu na sledećem, 46. po redu Perwoll Fashion Week-u.

Autor: A.Bakić