Login/Registracija

“MOŽEŠ SVE, ŽENA SI“ Poznate dame čestitale praznik NAJLEPŠIM I NAJSNAŽNIJIM PORUKAMA (FOTO)

Svake godine, još od 1909. , svet obeležava osmi mart kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Ranijih godina običaj je bio da muškarci ženama daruju poklone za ovaj praznik, a praksa se od skoro promenila, te nije neobično da i žene međusobno čestitaju i poklanjaju jedne drugima.

Povodom današnjeg praznika, oglasilo se i dosta poznatih dama, koje su svojim pratiteljkama uputile lepe i snažne poruke.

1241b24da529d2e05db04fa695a540df7b0c63a2

-Svakoj ženi u Srbiji neko je pokušao izabrati put. Mnoge od njih menjale su istoriju. Mnoge ćemo pamtiti po velikim uspesima, žrtvi, revoluciji. Na ovoj fotografiji je devojčica kojoj su takođe hteli birati put. Zove se Nada Polić i nekoliko decenija nakon što je nastala ova fotka, ona definitivno nije postala ono što su joj zlonamerni predviđali. Srećan nam naš dan, hrabre moje lavice! Volim vas!– deo je poruke koju je objavila Ana Bekuta.

……

Uz fotografiju mlađe ćerke Katije, Nataša Bekvalac poručila je ženama da trebaju biti solidarne i udružene, kao i da ne postoji stvar koju žena ne može- Neću vam pisati koliko ste jake, samosvesne, koliko možete i kolika moć i snaga leži unutar svake od nas već ću vam reći da volim što osećam sve više ženske solidarnosti, udruživanja, pomoći i podrške koju jedna drugoj dajemo, pružamo. MOŽES SVE… ŽENA SI!

27c4b84f57e8220b3f19c714a89750a8620fff34

Zvezda Granda Katarina Živković, uz čestitku je imala i poruku, čini se upućenu snažnijem polu- ..jer žene su da se vole, maze i paze , ne samo danas već 365 dana u godini.

Mama dva dečaka, Slađana Mandić je uz preslatku fotografiju mlađeg naslednika Noe, takođe poželela srećan praznik svim damama.

……

Pevačica Tina Ivanović je glamuroznim snimkom indirektno stavila do znanja kako bi ona volela da svaka žena provede današnji dan.

……

Foto: Instagram,
Autor: T. Bogavac