Login/Registracija

Misteriozne smrti poznatih: Život su izgubili pod velom tajni i nerazjašnjenim okolnostima

Iako su se neke od sledećih smrti desile pre više od decenije, to ne sprečava pristalice teorija zavera da dođu do istine, a ova tema uvek je intigantna.

Makedonski pevač Toše Proeski poginuo je 16.10.2007. tokom putovanaja ka Zagrebu na deonici puta koja se smatra ukletom jer je mnogo pogijbja bilo baš na tom mestu gde je stradao i poznati pevač. U tom trenutku Toše je imao svega dvadeset šest godina, a iza sebe je osavio bezboj hitova.

Smatar se da je uzrok smrti bio umor vozača, nepoštovanje propisa u saobraćaju i neprilagođena brzina.

Od kada je Toše Proeski tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći pojavljivale su se raznorazne teorije zavere i spekulacije o tome šta je prava istina o tome šta se desilo te kobne noći prikrivena.

tose proeski 2

Jednom je te teorije javno izrekao i kontroverzni Jugoslav Petrušić jedan od optuženih za organizovanje atetnatata na Slobodana Miloševića.

Petrušić je gostujući u jednoj makedonskoj emisiji iznero svoje argumente zas teoriju da smrt popularog pevača nije bila nesrećsan slučaj.

Brzina kojom se kretao džip, i njegova polovina koja je udarila u kamion, nije mogla a da ne povredi ozbiljno vozača i saputnika koji je sedeo iza. Ne postoji ni teoretska mogućnost da sila koja je delovala unutra prilikom udara te strane u kamion, pošto je džip robusno vozilo, ima veoma jake varove, veoma je snažno, prilikom razaranja i rasturanja tog dela, na drugom delu gde su se nalazili ovi ljudi, imali bi takve povrede, vidljive po telu, da bi morali da završe u bolnici – rekao je svojevremeno i dodao:

Vazdušni jastuci su morali da budu otvoreni, povrede koje bi imali na telu bi morale da se leče ako ništa drugo bar jedno dve-tri nedelje da leže. Sila je tolika bila da oni nisu mogli da izađu nepovređeni. Ne želim da se bavim time kako su to namestili, ali to je nemoguće. Radilo se o ubistvu. Koji su razlozi i motivi ja ne zalazim u to niti želim niti me to interesuje. Samo znam da ljudi koji pričaju o tome, pričaju kao šarlatani.

Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, na autoputu u Hrvatskoj, dok je iz Skoplja putovao za Zagreb. Za volanom je bio njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski, koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kamion. Na zadnjem sedištu bila je Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović. Toše je stradao na licu mesta, dok su ostali putnici u automobilu prošli sa lakšim povredama.

Dusan Kostic

Čuvenom pevaču narodne muzike, Dušanu Dušku Kostiću 1996. godine izgubio se svaki trag. Prema zvaničnoj policijskoj verziji izvođač legendarnog hita “Sačuvaj tajnu, ljubavi moja” u predvečerje 13. maja te godine skočio je sa Pančevačkog mosta u Dunav i tako izvršio samoubistvo. To, međutim, niko nikad nije potvrdio.

Za Duškovu suprugu, takođe pevačicu Nevenku Nenu Kostić, nema previše dilema o njegovom nestanku. Kako je rekla u kratkom telefonskom razgovoru, o ovoj temi nikad nije htela javno da govori jer se plaši za bezbednost svojih ćerki i odmazde pojedinih ljudi.

– Znam da me zovete zbog Duška, ali ja ne želim o tome da pričam za medije. Zaista to ne želim. Dugo se ćutalo o svemu i svačemu i da sada ja govorim o tome – stvarno ne bih. Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me – kazala je gospođa Kostić svojevremeno pripadnicima sedme sile.

Na insistiranje medija da otkrije zbog čega je toliko uplašena za bezbednost članova svoje porodice, poručila je:

Ne mogu da pričam o tome jer mislim da tu nisu čista posla, a moja intuicija me retko kad prevarila. Jedini očevidac Duškovog skoka s mosta bio je radnik ŽTP Saša Veljković, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač – rekla je pevačica.

Dusan Kostic 1

Kostićevo telo nikad nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za čaršijske priče. Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Ona treća verzija sigurno je i najčudnija: Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Nekoliko dana posle nestanka Duška Kostića, na adresu supruge Nevenke, stiglo je kratko pismo. Bez potpisa i pečata na kovertama, poruka je sadržala samo reči: Mnogo vas volim, oprostite mi.

Smrt Ksenije Pajčin koju je 16. marta 2010. u stanu u Nikšićkoj ulici u Beogra ubio njen dečko Filip Kapisoda, punih 12 godina bila je obavijena velom misterije. Javnost je godinama nagađala kako se velika ljubav ovog poznatog para pretvorila u još veću tragediju.

Odgovore na mnoga pitanja daje obdukcioni zapisnik, ali i svi dokazi prikupljeni posle tragedije. U obdukcionom zapisniku navodi se da je smrt Ksenije Pajčin nastupila između 14 i 16 sati kobnog dana, i to od jedne povrede nanete pištoljem u predelu čela, iz neposredne blizine. Međutim, tokom obdukcije tela poznate pevačice na njoj su otkriveni i drugi podlivi, na podlakticama, nadlaktici i ramenu, koji su nastali u različitim periodima, ali nisu uticali na njenu smrt i njihov uzrok nastanka nije utvren.

Ksenija pajcin 1

Tanja Ćosić bila je pevačica orkestra „Idila bend„, a njena smrt dugi niz godina je prava misterija.

Užičanka je sa svoje 34 godine dignuta u vazduh 2005. godine. I dalje nepoznati ubica je pre 18 godina u uzičkom naselju Krčagovo podmetnuo pod njen automobil čak 10 kilograma trotila, koji je u potpunosti razneo automobile i na mestu ubio Tanju.

Ni posle toliko godina ovaj zločin nije rešen, ubica nije iza rešetaka, a pravda nije zadovoljena. Ubica, a ni naručilac nikad nisu izvedeni pred sud, a istraga je utvrdila samo da je nesrećna devojka glavom platila to što je bila u vezi sa kontroverznim Cetinjaninom Mirkom Nikolićem (57), zvanim Crnogorac.

Pričalo da se da je istraga vodila ka tome da je Tanjino ubistvo zapravo bila opomena njenom partneru, koji je u to vreme trebalo da bude svedok na suđenju Damiru Mandiću, optuženom za likvidaciju Duška Jovanovića, glavnog urednika podgoričkog lista Dan. To je kasnije tokom saslušanja potvrdio i Tanjin izabranik – ispričala je Tanjina majka svojevremeno.

Majka je medijima otkrila tada da je nepunih 15 meseci posle eksplozije i Tanjin partner teško povređen u sačekuši na Zlatiboru.

Bruka i sramota da 16 godina čekam pravdu! Niko prstom nije mrdnuo za sve ove godine. Ubica i nalogodavac ubistva moje ćerke negde mirno i spokojno šeta, a ona je pod zemljom – rekla je ona.

55fd0f2877c69b034f079cfc4498ee3e73fc1226

Najviše nagađanja, polemika, teorija zavere i pažnje privukla je smrt nekadašnje učesnice „Zvezda Granda“ Jelene Marjanović. Pevačica je 2. aprija 2016. godine krenula na trčanje na nasip u Borči i od tada joj se gubi svaki trag. Njeno beživotno telo pronađeno je nekoliko dana kasnije, a osim što je ovaj slučaj privukao najviše pažnje javnosti, danima se spekulisalo šta se desilo sa nesrećnom pevačicom i ko je odgovoran za ovaj zločin. U vezu sa ovi dovođena je čak i crna magija, prokletstvo porodice, pričalo se o pevačicinim navodnim ljubavnicima, a protiv njenog supruga Zorana Marjanovića podizane su čak tri optužnice.

Foto: Printscreen,
Autor: I.Grk