Login/Registracija

Mira Banjac proslavila 93. rođendan i otkrila recept za dugovečan život: Nećete verovati šta je na njenom meniju!

Jedna od najvećih zvezda jugoslovenske kinematografije Mira Banjac danas proslavlja svoj 93. rođendan! Nakon sedamdeset godina karijere rođendan dočekuje sa energijom kao da slavi trideset manje, a zbog toga je jedna od najvoljenijih među prijatejima i kolegama.

Njeni životni saveti su danas jedni od najcenjenijih među mladim kolegama, a mnoge izjave su postale viralne na društvenim mrežama. O njoj svi pričaju sa osmehom, a to je danas učinio i Mima Karadžić koji joj je rođendan čestitao uz zajedničku fotografiju i simpatičnu poruku.

Miri je danas 93. rođendan i daj Bože da joj ovako čestitam i 103- poručio je glumac.

Ko ne zna mnogo o životu slavne glumice, a takvih je sigurno malo, najbolje će je upoznati kroz reči kolega i učenika koji su joj danas zahvalni na svemu što ih je naučila.

-Mira Banjac može da održi master klas o poznavanju teksta, o koncentarciji, o razlaganju energije, gde se troši i gde se čuva. Inače ne vadi cigaru iz usta, jagnjetinu jede. Nas dvoje smo išli na jagnjetine pojeli smo isto. Kada je čula da imam mladog luka, rekla je da sam ja njen glavni kavaljer i da ću da je vodim svuda. Ona je popoila jedno ipo pivo, ja dva ipo. Ona kaže „Deco, ja sam živa zbog vas i dok me vi hoćete da igramo zajedno i da glumimo, ja ću da budem živa“- ispričao je glumac Ljubomir Bandović, a njegove reči nisu nikoga ostavile ravnodušnim.

Inače Mira Banjac provela je neverovatnih trideset godina u pozorištu, a njene filmske i televizijske uloge bile su u procvatu šezdesetih godina prošlog veka. Prvu ulogu dobila je u filmu „Boj na Kosovu“ gde je rame uz rame stajala sa najvećim imenima domaće kinematografije. Mada je mnogi najbolje poznaju po kultnim ulogama u čuvenim filmovima „Varljivo leto ’68“ i „Balkanski špijun“, ali i simpatičnoj ulogi baba Roske u seriji „Porodično blago“.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović