Milić Vukašinović otkrio kako se UMALO POTUKAO sa ovom MUZIČKOM LEGENDOM: „Bio je pijan i provocirao me pred svima“

Screenshot 20230206 123418 com.instagram.android edit 746937141600608

Poznato je da je muzičar Milić Vukašinović, frontmen nekadašnjeg rok benda „Vatreni poljubac“ sarađivao sa narodnjacima, a sada je ispričao kako je zamalo došlo do fizičkog obračuna između njega i legendarnog Tome Zdravkovića.

Milić je najpre objasnio kako se otisnuo u komponovanje folk muzike.

Screenshot 20230206 123745 com.instagram.android edit 747121987196934

– Moja generacija je slušala to što se puštalo na radiju, to je bila izvorna narodna muzika. Kada je krenuo rokenrol, da budim svoju ličnost, voleo sam kafanu. Tamo sam razmišljao o tome koja bi pesma mene dirnula da razbijam čaše! Sa Hankom Paldum napravio sam revoluciju u našoj narodnoj muzici, postavio tu modernu postavku narodne muzike. Podigao sam je na taj nivo… Pisao sam „Volela sam, volela“, „Tražio si sve“… – otkrio je Milić u emisiji „Premijera – Vikend specijal“.

Scan10080

Potom je opisao kako je došlo do njegovog prvog susreta sa Tomom.

-U jednom klubu sam se zamalo pobio sa Tomom Zdravkovićem. Nisam ni znao ko je on, nego je on mene pijan počeo da provocira. Kasnije smo se bolje upoznali – prisetio se Milić i istakao detalje kasnije saradnje:

-Ja sam uradio Semiru Ceriću Koketu album prvi, tu je bila pesma „Sećaš li se Sanja“. Toma je bio u bolnici, na nekoj na operaciji. Zvao me je u pola 2 ujutru gazda jednog kafića, gde je on trebalo da peva. Kažu:“Dođi ovde, Toma neće da peva, samo se pušta Semirova pesma „Sećaš li se Sanja““… Ja sam došao, on je krenuo da priča kako je to najlepša narodna pesma koju je čuo. Rekao sam mu:“Pa, gde je problem“, kaže:“Ja ovo moram da snimim“. Rekao sam mu:“Snimi, ali nemoj više alkohol“.

Foto: Z.K.Munja/Instagram/Printscreen vukasinovic_milic,
Autor: A.Dačić