Login/Registracija

„Lorin je glasanje učinila nepravednim“ Konstrakta otkrila za koga je glasala na Evroviziji

Prošle nedelje je održana 67. „Evrovizija“, na kojoj je pobedila Lorin iz Švedske, što joj je drugi put da trijumfuje na takmičenju, jer je isto uradila i 2012. godine.

Prošlogodišnja srpska predstavnica Konstrakta koja je u finalu završila na visokoj petoj poziciji je, pored Žike iz „Zane“, Sare Jo, Sandre Perović i Dragana Đorđevića Suzukija, bila u srpskom žiriju koji je glasao u finalu „Evrovizije“, a sad je otkrila kome je dala poene.

Naime, prošlogodišnja srpska predstavnica je, između ostalih, glasala za Sloveniju i Finsku.

Slovenci su bili nepretenciozni, simpatični. Finac je bio negde po mom senzibilitetu. Postoji taj nesklad kako je publika glasala i onoga kako je žiri glasala. Finac je, recimo, bio miljenik publike i odneo je više poena, međutim, žiri je prepoznao Lorininu pesmu kao nešto što zavređuje pažnje. Ja lično nisam ljubitelj toga da se neko ko je već pobedio na Evroviziji tamo ponovo pojavi, budući da postoji ta pristrasnost publike u startu. To naravno dovodi do toga da to takmičenje više nije toliko fer – istakla je Konstrakta.

Umetnica je okrila da li su je rezultati glasanja iznenadili.

Mene su iznenadili rezultati. Ono što je super je to da je Luka ušao u finale. To je i meni bio cilj prošle godine, samo da se uđe u finale, pa ćemo posle lako. Možda smo u nekim trenucima mislili da ćemo i više da se kotiramo, sudeći po tome kako je publika reagovala na Lukinu pesmu i kako je bio podržavan u toj evrovizijskoj zajednici. Mada, sve u svemu, mislim da smo se dobro predstavili, Luka je imao jako lepe intervjue koje je uradio u međuvremenu, dobra je pesma bila, dobar je nastup bio. Ja sam zadovoljna, iako sam očekivala da će na kraju biti drugačiji raspored poena – rekla je pevačica za „Kurir“.

Foto: Youtube/Printscreen,
Autor: I.G.