Login/Registracija

Letnji baletski kurs u Nacionalnoj fondaciji za igru (FOTO)

U baletskim salama Nacionalne fondacije za igru u Beogradu od 13. do 25. jula biće održan intenzivni majstorski kurs baleta i savremene igre. Kurs je namenjen učenicima baletskih škola, od 7-12, kao i od 13-18 godina starosti. Pored časova baleta, baletskog repertoara i rada na pas de deux tehnici, deca i mladi igrači će se susresti sa savremenom igrom, hip hopom, salsom, i novim formama umetničke igre.

Raspored podrazumeva svakodnevne časove od 10 do 15 sati.  Nastavu vode baletski igrači i pedagozi sa Kube i iz Beograda. Broj mesta je ograničen, a prijavljivanje je planirano do 1. jula na mail adresu [email protected]

Samo neki od predavača su  Randol Betankur  koji je od 2019. godine, solista je Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Nosilac je medalja i nagrada na internacionalnim baletskim takmičenjima u Kejp Taunu, Istanbulu i Pekingu. Kristofer Vaskez koji je završio Nacionalnu baletsku školu u Havani 2011. godine i iste godine dobija angažman u Nacionalnom baletu Kube. Olja Đukić rođena je u Beogradu. Srednju baletsku školu Lujo Davičo završila je 2011. godine i iste godine dobija angažman u Narodnom pozorištu gde nastupa i danas kao stalni član ansambla baleta .Luka Lukić je igrač i pedagog hip hopa. Nastupao je u predstavi „Prokleta avlija“ u režiji Nebojše Bradića i produkciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, kako u beogradskom Narodnom pozorištu, tako i na turnejama u inostranstvu.

Autor: A. B.