Login/Registracija

Lepa Brena dobila JOŠ JEDNU U NIZU PRESTIŽNIH NAGRADA za doprinos narodnoj muzici

Balkanska zvezda Lepa Brena danas je u okviru Sabora narodne muzike Srbije dobila najveće esnafsko priznanje – nagradu „Nacionalni umetnik“ koju uručuje SEMUS. 

Brena je stigla u ležernom izdanju, i rado je ispozirala fotoreporterima, nakon čega je ušla u zgradu i presvukla se u dugačku crno-belu haljinu koju je odabrala za ovu svečanu priliku.

– Srećna sam i ponosna. Radim od 6.aprila 1982. godine i obeležila sam 40 godina rada. Drago mi je što se Savez estradnih umetnika setio nas, ne samo mene, nego i kolega. Mi smo često demarginalizovani, dešavale su nam se turbulentne političke i ekonomske situacije. Nikada jedna branša ne može da se sredi, da budemo svi kompaktni, jedinstveni i da ljudi koji su vredni i rade ceo svoj život predano, dobiju nagrade. To se ne odnosi samo na ovu profesiju. Zato mi je drago što sam dobila ovu nagradu. To znači da se prati moj rad, da se ocenjuje i drago mi je što sam dobila najveću ocenu – počela je Brena i dodala da ne broji nagrade.

– Za profesionalce mog tipa, mi nikada ne brojimo šta smo i koliko dobili. Ali ja sam izdvojila neke koje su najbitnije. Uvek su nama pevačima najvažniji koncerti – kaže Brena. Ona je dobila priznanje i od svojih kolega. – To mi znači puno. Uvek se zna ko je dobar i ko se poštuje. Kada smo Saša Popović, ja i moj suprug pravili Grand produkciju, nekako sam imala utisak da se dotadašnji šoubiznis uvek se delio na pop, rok, izvornu, narodnu muziku, a onda su Grand i pevači postali porodica – piše Kurir.

Osim nje, ovu prestižnu nagradu dobili su i Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Ana Bekuta, Goran Šepa, poznatiji kao Gale „Kerber“, Vesna Zmijanac, dok je Šaban Šaulić dobio posthumno.

Foto: Gaja,
Autor: S. Čumić