LEGENDE NA OKUPU: Čak osam pevača sa ove fotke više nije među živima

Sigurno smo da se sećate legendarne fotke „Nebeska kafana“ na kojoj su nalaze legende našeg glumišta i muzike, a koja je nakon njihove smrti napravljena fotomontažom. Međutim, naš čuveni fotograf i svedok 50-godišnjih dešavanja na estradi, Zoran Kuzmanović Munja, u svojoj bogatoj arhivi ima i onu pravu, neki bi rekli i najskuplju sa zvezdama estradnog neba koje su sijale decenijama unazad.

Reč je o fotografiji koja je nastala davnih dana nakon jedne od estradno-fudbalskih utakmica, a na njoj se nalaze 17 legendi iz sveta muzike i sporta, od kojih 8 više nije među živima. 

90a22f2a1f14eba5f8babd5e43caf5714442bc3b

Da li ih prepoznajete? 

Da krenemo redom. Pored Hasana Dudića, Saše Popovića, Miroslava Ilića na ovoj fotografiji nalaze se i pevači koji više nisu među živima. 

Nedavno preminuli Marinko Rokvić bio je jedan od učesnika prijateljske fudbalske utakmice među pevačima, a tu je i pokojni Šaban Šaulić koji je tokom života često isticao da bi bio fudbaler, da nije postao pevač. I legendarni Novica Urošević pozirao je pred Munjinim objektivom sedamsedetih godina, zatim Senad Milanović, Srećko Jovović, Zoran Jovanović i Dobrivoje Topalović Topalko koji takođe više nisu među nama.

Neki bi rekli skupa fotografija, a mi smatramo da je jedna od najboljih koje je ovekovečio naš Munja, svedok nekog lepog vremena koje se nikad više neće ponoviti. 

4d69b93c2c3dafefee584913a6aa5c9294d8632b

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić