Login/Registracija

Keba otkrio Džejevu poslednju želju: „Zvao me je, a ja nisam znao gde je“

keba dzejeva poslednja zelja

Prve velike muzičke korane Dragan Kojić Keba i Džej Ramanovski napravili su zajedno u Lazarevcu, gde su pred nekoliko hiljada ljudi održali prvi solistički koncert. Od tad ova dva pevača bila su nerazdvojna, ali zbog iznenadne smrti pevača Keba nije uspeo da mu ostvari želju koju je u poslednjim danima života imao.

Tokom gostovanja u emisiji „Zvezde Granda Specijal,“ Keba je iszjavio da mu je žao što nikad nisu snimili duet o kojem su godinama pričali.

KEBA ZGS SNIMANJE 19042023 FOTO FILIP 27 ok

-Ostala mi je jedna neispunjena želja. Želeo sam da snimimo pesmu u duetu i stalno smo pričali o tome. Stalno je govorio da sam beli Ciganin i da ne može tako sa dušom da peva Srbin, voleo je kako to radim. Govorio je ‘Ti si beli Ciganin’ i tako je krenula ta naša priča o duetu. Komponovao sam tu pesmu,stajala je godinama i kad me je zvao i hteo da je snimimo, nisam mogao da se setim gde sam je sklonio, gde sam je zapisao. Život je učinio svoje!- ispričao je Keba i dodao:

-Sad sam je našao. Ako sastavim tu pesmu možda ću sad da je otpevam sa njegovom ćerkom Marijom.

DSC09081 ok

Keba i Džej su bili nerazdvojni prijatelji, a ono što mu predstavlja poseban žal svakako je pevačev porok koji ga je koštao zdravlja.

-Išli smo zajedno na turneje, spavali smo često zajedno u sobi, iako su svi pevači voleli da budu sam. Ja sam uvek voleo da popijem neku čašicu, a on nikad nije hteo. Na žalost, desetak godina kasnije , jedna od stvarih koje su mu dosta naštetite bio je alkohol. Ne vredi, on nikad nije spavao- istakao je Kojić.

BONUS VIDEO: Marija Ramadanovski i Keba izvode Džejev hit „Sunce ljubavi“

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: I. Ankić