Login/Registracija

Keba emotivno o Džeju, jednu anegdotu nikad neće zaboraviti: „Bora Čorba je bio u čudu“

KEBA ZGS SNIMANJE 19042023 FOTO FILIP 48 ok

Pevač Dragan Kojić Keba i dalje ne može da prežali prerani odlazak svog kolege Džeja Ramadanovskog, a sad je u emisiji „Zvezde Granda Specijal“ evocirao uspomene na njega i ispričao nesvakidašnju anegdotu s prvog solističkog koncerta.

On je istakao da su zajedno napravili prve korake na estradi, pa sa gledaocima podelio priču koju i dan danas ne može da zaboravi.

DSC09081 ok

-Najlepša sećanja me sećaju za Džeja. Poslednje zvezde iz stare Jugoslavije smo bili Džej i ja, što su pisali za njega i mene da smo se pojavili niotkuda i tu i ostali. Imali smo zajedničkog menadžera i na njegov nagovor imali smo prvi solistički koncert u Lazarevcu. Tad se otvorila tamo prva velika dvorana i to je bilo rasprodato za jedan dan, koncert se inače zvao „Dva prijatelja“ – rekao je Keba i dodao da je Džej toliko bio nepredvidiv da je umeo da iznenadi i one koji ga poznaju.

Bora Čorba je tog dana bio u Lazarevcu i došao je na koncert jer voli i Džeja i mene. Ipak, Džej je došao na sjajnu ideju i odmah mu rekao ‘Dođi ovamo, ti ćeš nam biti gost’, a Bora nije znao šta ga je snašlo. Bilo mu je čudno da na koncertu narodnjaka, i to dupke punom peva rok, ali eto, ni kriv, ni dužan bio nam je specijalni gost. To je jedno od najlepših sećanja na Džeja, a mnogo ih ima– ispričao je Kojić.

KEBA ZGS SNIMANJE 19042023 FOTO FILIP 27 ok

Tokom višedecenijske karijere imali su priliku da često nastupaju zajedno, a iako su imali privilegiju da spavaju u odvojenim sobama, Keba je uvek voleo da bude u Džejevom društvu.

-Spavali smo česti zajedno u sobi, iako su svi pevači voleli da budu sami i uvek sam voleo da popijem neku čašicu, a on nikad nije hteo. Na žalost, desetak godina kasnije jedna od stvarih koje su mu dosta naštetite bio je alkohol. Ne vredi, on nikad nije spavao- istakao je Keba i dodao da mu je ostala neostvarena želja da snimi duet sa njim.

Poslušajte kako Marija Ramadanovski peva očev hit „Sunce ljubavi“.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: I. Ankić