Login/Registracija

Kaliopi sudbina odvela u drugom smeru: „Ne mogu da se osvrćem unazad“ (VIDEO)

Jedna od najvećih makedonskih muzičkih zvezda i vlasnica vanvremenskog hita „Bato“ Kaliopi Bukle tokom intervjua za Grand prisetila se učešća na Evrovizija i otkrila da li joj je učešće na prestižnom festivalu promenilo život i na koji način.

Jeste se desila velika promena, ali nisam bila opterećena time. Onog trenutka kada smo odlazila u Baku sa „Crno i belo“ bilo mi je važno da svetu otpevam pesmu za koju sam znala da je velika i da je emocijom glasom i nastupom mogu približiti slušaocima – rekla je pevačica, pa dodala:

Uspela sam da dotaknem mnoga srca i mogu da kažem da se moje pesme dana slušaju širom sveta. Poslednji natup u Madridu je bio sjajan.

Na pitanje da li po njenom mišljenju današnji izvođači pevaju iz ljubavi ili podilaze ukusu publike, pevačica je odgovorila:

-Nisam nikada bila opterećena time kako će sve na kraju ispasti i koliko će ljudi voleti ili neće moj rad, ja to jednostavno živim. Muzika me usrećuje, ne odstupam od svojih principa. Uspela sam da istrajem takva kakva sam htela da budem, a publika je to prepoznala i podržala. Ponosna sma na svoju karijeru koja traje godinama – istakla je Kaliopi.

Sa čitaocima Grand portala Kaliopi je podelila i svoju životnu filozofiju, te otkrila da li se plaši godina.

Kroz život sam uvek gledala napred, kada uvek stvaraš nešto novo nemaš mnogo vremena da se osvrćeš unazad. Ne razmišljam o godinama, a ni ne želim da ih pominjme jer novim generacijama to ništa ne znači. Znači im samo moja muzika i moj izražaj, biću na sceni sve dok budem mogla, a kada ne budem više mogla neka moja muzika traje umesto mene – kazala je Bukleova.

Kako se tokom višedecenijske muzičke karijere oprobala i kao operska pevačica, za Grand je otkrila da li žali zbog odluke da se ipak opredeli za pop muziku.

Onog trenutka kada sam donela odluku da neću da pevam opere već ovu muziku niti jednog trenutka nisam zažalila iako sam se za to školovala. Ovde imam više slobode i kreativnosti, ovde sam ja ja, a tamo bih bila jedna uloga. Smatram da nije bitno gde će moja poruka da stigne, koliko daleko, već da me ono što radim čini srećnom, a onda i druge – objasnila je pevačica.

Ceo intervju možete poslušati u videu ispod:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: Ž.Krstić/I.Grk