Login/Registracija

Jedan stih doneo je čak 100.000 evra: Nedi Ukraden je ova pesma obeležila karijeru, a trebalo je da se zove potpuno drugačije

Neda Ukraden ima više nego uspešnu karijeru sa mnogo hitova, a pesma „Zora je“ vremenom je postala lična karta popularne pevačice.
Još davne 1985. muziku za ovu pesmu napisao je Đorđe Novković. On je najpre želeo da pesmu nazove „Milan labud“, ali Neda se upravo tada rastavila od supruga Milana, pa mu to nije dozvolila.
Kako je Neda jednom prilikom ispričala u pisanju teksta učestvovala je legendarna Marina Tucaković, koja je zahvaljujući jednom i jedinom, napisanom stihu „Suza je iz oka kanula“, navodno dobila preko 100 000 evra.

-Pesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pesme. Prvo smo je nazvali ‘Jovane, zora je’, pa ‘Milane, zora je’. Poslednja i konačna verzija je ‘Zora je’. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih doneo više od 100 hiljada evra -rekla je Neda svojevremeno, a ovim podatkom je i te kako iznenadila javnost.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić