JEDAN OD NAJVEĆIH HITOVA TOŠETA PROESKOG NASTAO JE U ZATVORU: Iznenadiće vas o kojoj pesmi je reč

Legendarni pevač Todor Toše Proeski ostavio je veliki trag u domaćoj muzici, govorili su da ima anđeoski glas, a njegove pesme su i danas mnogima omiljene.

Toše je bio jedan od najvećih pevača sa ovih prostora, tragično je izgubio život 16. novembra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći.

tose proeski 3

Toše je imao svega 26 godina kada nas je napustio, a za sobom je ostavio veliki broj hitova koje pamte i vole čak i mlađe generacije. Iako se njegove pesme i sada slušaju, veliki broj ljudi ne zna da se iza nekih od njih krije strašna priča. Jedna takva je i prelepa balada i jedan od najvećih Tošetovih hitova je, “Soba za tugu”.

Tekst ove pesme napisao je, prema nekim spekulacijama, čovek koji je bio u zatvoru, a na robiji je završio kada je ubio ljubavnika svoje devojke.

Tošetov menadžer došao je nekako u posed ove pesme te je ovom legendarnom muzičaru predložio da je otpeva, a Toše ga je poslušao i tako stvorio jedan od svojih najvećih hitova.

Iako je pitanje da li je ova pesma zaista nastala u zatvoru, vrlo je očigledno prema njenim stihovima da se radi o prevarenom mušakrcu, ali i o zatvoru.

Kakvo god bilo istinsko poreklo ove pesme, nije čudo da je toliko popularna među ljudima, s obzirom da su se mnogi, na ovaj, ili na onaj način, suočili sa prevarom.

Foto: Instagram,
Autor: B. Stuparušić