Login/Registracija

Jašar Ahmedovski i Šaban Šaulić su godinama bili u svađi, a ovo je razlog

Jašar Ahmedovski važi za jednog od najboljih pevača narodne muzike, a njegovi hitovi stari i nekoliko decenija slušaju se i danas.

Svoju karijeru započeo je pesmom „Svako svome mora da se vraća“ koju je izdao 1980. godine, od kada počinje njegova karijera.

Nakon završene osnovne škole pevač je upisao medicinu. Njegov otac bio je ugledni lekar, te je on želeo da nastavi porodičnu tradiciju.

Međutim, nakon dve godine Jašar se ispisao sa medicine i posvetio se muzici koja ga je oduvek zanimala.

On je sa samo 15 godina doneo odluku da ode u Sarajevo i pokušao da napravi muzičku karijeru.

Jedno vreme živeo je kod rođaka koji ga je i odveo u kafanu u kojoj je svojevremeno pevao Halid Bešlić, a nešto kasnije upoznao je i legendarnog Šabana Šaulića.

 Nisam govorio sa Šabanom nakon porodične tragedije 25 godina i ne znam zašto se to desilo. Mislio sam da ćemo nekada progovoriti i da će mi reći o čemu se radi. Kada je poginuo, nisam mogao da izdržim i otišao sam na sahranu – ispričao je Jašar u emisiji „Premijera vikend-specijal“, pa nastavio:

– Ranije smo živeli zajedno, bili smo 24 sata zajedno, baš sam ga voleo, i kao čoveka i kao pevača, žao mi je što je sve tako bilo. Sa njim sam počeo, sa njim sam i završio, mnogo sam ga voleo i bio sam mu veliki prijatelj. Prvi susret je bio u kafani gde je pevao Halid Bešlić, tada on nije još ništa snimio. Kada sam pevao, napunio sam kafanu, te su me odmah pitali da radim tu. S obzirom na to da je Halid tu već pevao i da bi bila dva pevača, a nijedna pevačica, preporučili su mi restoran na Ilidži, gde sam odmah dobio posao i kasnije upoznao Šabana, koji me je doveo u Beograd i za sedam dana snimio prvi album – rekao je on.

Podsetimo, Jašar je nedavno iznenadio publiku kada je saopštio da konačno, nakon četiri decenije organizuje koncert na Tašmajdanu 10juna.

-Dugo sam čekao na ovaj dan i mislim da je sada pravo vreme da se publici odužim za svu podršku koju su mi sve ovo vreme pružali. Biće ovo prilika da se podsetimo na sve hitove koje su voleli i koje i danas vole, ali spremam i druga muzička iznenađenja – sa ponosom je istakao Jašar.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.M