Ireni Grahovac nagrada za najbolju dizajnerku u Istanbulu

Naša slavna dizajnerka Irena Grahovac učestvovala je na Sajmu „LeShow 2020“, održanom u Istanbulu krajem januara. Domaćini su Irenu Grahovac na konferenciji za medije najavili kao specijalnog gosta, a potom joj je i uručena nagrada kao najboljem dizajneru. Sa Irenom su o perspektivama u oblasti modne industrije tom prilikom razgovarali generalni konzul Srbije u Turskoj, Ivana Pejović i pomoćnik turskog ministra trgovine, Riza Tuna.

071f214fc3f7cff519f1e8cc29b7a58970f8d97f

„Na ovoj manifestaciji sam dobila status VIP učesnika-dizajnera, a pored toga sam i njihov ambasador. Dobila sam nagradu za sve što sam uradila na polju dizajna u poslednjih 20 godina u Istanbulu i smatram da sam je i zaslužila. Možda ovo neobično zvuči, pa ću pojasniti. S obzirom na to koliko mog dizajna je iskopirano i „procurelo“ na tursko tržište, a posledično i na druga, pa i na naše tržište, i koliko njih se okoristilo mojim dizajnom –  jednom je moj poslovni partner rekao da bi Turci trebalo da mi podignu spomenik. Eto nije spomenik, ali jeste nagrada. Naravno, ona mi svakako prija, pogotovu kada sam na ovako značajnoj manifestaciji i u ovakvom okruženju, među stotinama dizajnera i modnih kuća“, objašnjava Irena Grahovac.

5142dfb8a5a07313ad2afc8c32bb763c316a80f7

Manifestacija okuplja nekoliko stotina izlagača iz celog sveta ima desetine hiljada posetilaca. Važi za jednu od najznačajnih u oblasti dizajna kože i krzna. Posle više od 20 izdanja u Moskvi, sada se održava i u Istanbulu. Irena je predstavila novu kolekciju koju karakteriše fuzija stilova i materijala.

„Vremena se menjaju, stilovi se menjaju, u okviru onoga čime se bavim uvek moram da pravim pomake. Sada prikazujem nešto što se zove mix and match, reč je o kombinaciji tekstila i jagnjećeg krzna i to je nešto što će inače biti trend za sledeću sezonu“, ispričala nam je modna dizajnerka.

Foto: Privatna arhiva ,
Autor: A. B.