Login/Registracija

Harmonikaš se prisetio saradnje i druženja sa pokojnim kolegom: „Ponosan sam što je KRALJ ROMA samo meni poklonio poverenje (VIDEO)

Poznati harmonikaš i aranžer Endži Mavrić jedan je od retkih muzičara na našoj javnoj sceni koji čuva uspomenu na kolege i saradnike sa kojima je nekada radio.

Endži se prisetio saradnje i snimanja pesme sa čuvenim klavijaturistom vitruozom Mikijem Čortanom, a za Grand je otkrio kako je izgledala njihova saradnja i snimanje poznate pesme.

-On je bio zaista vrstan muzičar, klavijaturista kakav se retko rađa, čovek koji je živeo i osećao muziku. Sećam se saradnje sa njim, stalno je svirao, ali nije hteo da snima pesme. Meni je poklonio poverenje i snimili smo jednu numeru „Doktor“ – kaže Endži.

Harmonikaš ističe da je njegov kolega zasluženo nosio titulu „Kralja Roma“ i da je njegov prerani odlazak veliki gubitak za muziku.

-Bio je i ostao kralj Roma, za njih je bio kralj, ali i za nas muzičare. Nažalost prerano nas je napustio prošle godine i to je veliki gubitak za muziku. Ponovo ističem da mi je zaista bilo drago što je samo meni poklonio poverenje da snimimo jednu pesmu. Ovako je bio veseo i dobar lik, uvek raspoložen i nasmejan, muzika je bila njegov život i to je uvek pokazivao i nosio u duši – zaključio je Mavrić za Grand.

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: A. Milinković